A szavazás eredménye

2021.11.01. 13:03

Időszerű a gumicsere

Legutóbbi szavazásunk eredménye szerint a legtöbben már lecseréltük a gumit az autóinkon.

Legutóbbi szavazásunk során azt kérdeztük olvasóinktól, hogy lecserélték-e már gépjárműveiken a nyári gumit télire.

A válaszokból egyértelműen kiderül, hogy a legtöbben időszerűnek láttuk, hogy a kora reggeli fagyok miatt már téli gumikkal legyen autónk felszerelve. A szavazók 41 % már meg is ejtette a cserét, míg további 15% már lefoglalta az időpontot a szervízbe.

Vannak azonban olyan olvasóink is, akik egyelőre a nyári gumikkal közlekednek, a szavazók 25%-a voksolt ugyanis erre a válaszlehetőségre.

További 10 % négy évszakos gumikkal közlekedik, így nekik nem kell törődniük ilyen szempontból az idő egyre hűvösebbre fordulásával.

Szavazóink 9 %-a (81 szavazó) egyáltalán nem tervezi a cserét.

A nyári gumik használata nem biztonságos a téli, csúszós utakon, sok baleset oka lehet. Érdemes lenne megfontolni a cserét, hiszen így az utakon tartózkodó többi autós és gyalogos is nagyobb biztonságban lehetne.

Nem csak az számít azonban, hogy téli vagy nyári gumival autózunk. A szakemberek arra is fel szokták hívni a figyelmet, hogy fontos ellenőrizni a gumik profilmélységét is, mielőtt lecseréltetjük őket.

Általánosságban elmondható, hogy ha tartósan 7 Celsius fok alá csökken a hőmérséklet, már mindenkinek időszerű a csere, és 4 mm-es profilmélység felé közeledve, vagy esetleg az alatt már új gumik vásárlását kell megejteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában