évgyűrűk

2021.10.15. 19:00

Örömmel találkoztak újra a dél-borsodi idősek

Rendhagyó módon tíz település közösen szervezte idén az idősek világnapját Dél-Borsodban.

Detzky Anna

Fotó: Olvasónk küldte

Nagyszabású találkozó keretében ünnepelte az idősek világnapját a Dél-Borsodi Idősügyi Tanács október 2-án a mezőcsáti sportcsarnokban. A szeretetteljes légkörben töltött együttlétre a Mezőcsáti járásból minden nyugdíjasklubot, azonkívül Ónod és Mezőnagymihály idős közösségeit is meghívták.

– A tanácshoz tartozó tíz dél-borsodi településről invitáltuk a klubokat. Körülbelül kétszázan vettünk részt a rendezvényen – mondta Vida Lászlóné, a Dél-borsodi Idősügyi Tanács elnöke. – Most az időseket ünnepeltük, ezért a vendégeink nem léptek föl. A mezőcsáti Lila Akác Nyugdíjas Klub tagjai verssel, dalcsokorral köszöntötték őket. A klubvezetőket pedig virággal és emléklappal ajándékoztuk meg. Az esemény többéves hagyomáynyal bír, és mindig más-más önkormányzat támogatásával valósul meg a térségből. Idén közösen szervezték a polgármesterek. Neves művészeket hívtak meg, és buszt biztosítottak az idősek számára.

Hosszú idő óta most először találkoztak ilyen nagy létszámban a tanács tagszervezetei.

– Jól sikerült alkalomról számolhatok be. Régen nem voltunk együtt, így mindenki örült a találkozásnak. Mintha csak ugyanonnan folytattuk volna, ahol abbahagytuk. Siposné Horváth Anita, Mezőcsát polgármestere, Tállai András államtitkár és magam is üdvözöltem a meghívottakat. Beszédemben köszönetet mondtam a vezetőségnek, hogy a koronavírus alatt is egyben tartotta a csapatot. Sokan táncra is perdültek a műsor alatt – mesélte az idősügyi vezető.

(A borítóképen: Tállai András államtitkár is köszöntötte az időseket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában