Fejlesztések

2021.10.23. 19:00

Lesz játszótér és felújítás is

Örömmel mesélte Hudopkó József, Csobád polgármestere, hogy bár a Magyar Falu Program tartaléklistáján szerepeltek, de most a kormány újra feltöltötte a keretet, így ők is kapnak forrást a tervezett fejlesztéseikre.

Hegyi Erika

20210713 Szeged - Kiskundorozsma játszótér a Faragó téren fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: MW

Közel ötmillió forint támogatást nyertek köztéri játszótér építésére. Az önkormányzat erre a célra már elő is készített egy területet. Olyan ingatlanokat vásároltak meg, melyeken nem álltak épületek, és itt alakítanak majd ki egy modern játszóteret, valamint egyéb sportolásra alkalmas területet. Erre nagy szükség van, hiszen Csobád jelenleg nem rendelkezik köztéri játszótérrel. Az önkormányzat ötmillió forinttal egészíti ki az állami forrást. Egy másik pályázaton több mint 19 millió forintot nyert a település. Ebből a polgármesteri hivatal és a vele egy épületben található közösségi ház korszerűsítését oldanák meg. Terveznek térkövezést, támfalépítést, burkolást, festést, fűtéskorszerűsítést és légkondicionálást, gázkazáncserét, valamint napelemek telepítését.

(A borítóképen: Modern játszótér fog épülni (illusztráció))

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában