Slam poetry est

2021.09.27. 18:00

Slam tenger morajlása Göncön

Első alkalommal rendeznek slam poetry estet Göncön, október 2-án, szombaton.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Kiss Ambrus, az esemény szervezője szívén viseli Gönc kulturális életének alakulását. A helyi zöldség-gyümölcs üzlet vezetőjeként nem csak testi, hanem szellemi táplálékot is szeretne nyújtani a helyieknek. Épp ezért idén a költészet napja alkalmából versíró pályázatot hirdettek, a helyi könyvtárral összefogva. Most pedig az első gönci slam poetry est kerül terítékre.

– Ízig-vérig gönci vagyok, nagyon örülök neki, hogy összejött ez a Miskolc-Gönc tengely a slam életben és a nagyobb városból ez a különleges dolog megmutatja magát kisvárosunkban is – árulta el a rendezvény célját Kiss Ambrus. – Remélem, legalább olyan átszellemülve fognak a vendégek szórakozni és lélekben átélni a művészeti ágat, mint annak idején én az első miskolci slam esteken. Nem igazán ismert még ez a műfaj ezen a környéken, de kifejezetten az a célom, hogy népszerűsítsem. Úgy vélem, mindenki számára befogadható műfaj, könnyű vele azonosulni és szórakoztatni is egyaránt – tette hozzá.

Pezsdítés a Biblia hazájában

A szervező emellett úgy véli, felettébb hiányzik az embereknek a városban a művészetekkel való találkozás, annak ellenére is, hogy – mint fogalmazott – a környék a Biblia hazája. Tervei szerint ezzel a rendezvénnyel is sikerül kicsit felpezsdíteni a város kulturális életét.

– A Pálinka Rendezvényház este 19 órakor nyitja meg kapuit az érdeklődők és az irodalom szerelmesei előtt. Elsőként dr. Fazekas Csaba egyetemi docens tart előadást „Fejezetek a pálinka történetéből” címmel. Ezt követően elkezdődik a slam tenger morajlása, Bajer Máté, dr. Fazekas Csaba, Irlanda Kristóf, Szabó Zalán és még sok más slammer szövegeit hallgathatjuk meg, de bárki bátran kiállhat és előadhatja, amit úgy érez, megosztana a gönci műkedvelőkkel – zárta gondolatait Kiss Ambrus, aki bízik abban, hogy nem egyalkalmas dolog lesz ebből, hanem mindenki számára egyedi színvonalat produkál majd a rendezvényük.

Reméli, hogy nem csak a hallgatóságot, hanem a versírásban jártasakat is megmozgatják egy esetleges következő alkalomra és rendszeres összejövetelekké duzzadhat a most még csak felmorajló gönci slam tenger.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában