Káposztafesztivál

2021.09.09. 14:30

A káposztát ünneplik Velezden

Tavaly elmaradt, idén megtartják a fesztivált a településen.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

A falura és a környékre évtizedek óta jellemző növény, valamint az abból készült ételek ünnepét tartják meg Sajóvelezden. Immáron harmadik alkalommal gyűlnek össze a vendégek a káposztafesztiválon, amelyet ezúttal is a falu központjában található Sajómenti Pihenőparkban bonyolítanak le.

Helyiek és vendégek

Szeptember 11-én, szombaton a program reggel 8 órától a főzőversennyel kezdődik, ahol értelemszerűen káposztából készítik a finomságokat. A gasztronómiai megmérettetés déli 12 óráig tart, közben szentmisén, valamint termés­áldáson is részt vehetnek a helyiek és a meghívott vendégek. Az ebéd közben a Szám­adó zenekar szórakoztatja a közönséget, délután pedig a szabadtéri színpadon egymást váltják majd a fellépő csoportok, zenekarok.

A velezdi óvodások műsora után a Hinta-Palinta csoport szórakoztatja a kisebb korosztályt, majd a Velezd Néptáncegyüttes mutatkozik be hazai körülmények között. A főzőverseny eredményhirdetését követően László Attila és Vigyinszki Máté duóműsora, végül a Viharmadarak együttes koncertje zárja a napot. Az idei káposztafesztivál díszvendégei a Szent György Lovagrend tagjai lesznek.

(A borítóképen: Idén is sok finomság kerül az asztalra)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában