Új album

2021.08.30. 13:00

Tovább játszanak még

Megjelent a Viharmadarak rockzenekar harmadik albuma pénteken.

Fotó: Viharmadarak

2008-ban alakult a vérbeli rockzenét játszó és igazi megyénkbeli banda, a Viharmadarak. Bánrévén hívták életre a zenekart, sokáig Ózd volt a „központjuk”, az elmúlt évek tagcseréit követően alakult ki a végleges felállás, amelynek most Sajóvelezden van a próbaterme. Pénteken pedig végre megjelent a harmadik albumuk is, Játssz még… címmel, amely csupa új, de persze a megszokott fémes hangzású dalt tartalmaz.

2020. januárja óta új énekessel zenélnek együtt, aki Budapestről ingázik. Hauk Matula György azonban azt mondja, nincs ezzel semmi gond.

– Amikor csatlakoztam a bandához, elkezdtük közösen begyakorolni a korábban megírt saját dalokat. A Covid–19 miatt koncertezni ugyan nem lehetett, de hetente rendszeresen próbáltunk, és közben írtuk közösen az új dalokat, illetve elkezdtük felvenni sávonként a házi stúdióban. Majd a masterelést Érden a Nortyx Pro Hangstúdióban készítette Tóth Péter hangmérnök. Augusztus 27-én pedig megjelent minden online zeneáruházban – mondta el lapunknak.

A jövőbeli célok kapcsán a többi között arra is kitért, hogy szeretnék minél több helyen bemutatni a saját szerzeményeiket, a dalaikat, amelyek általában a mindennapokból kapott ihletből készülnek. „A régi nagy klasszikus rockzenészekhez hasonlóan mi is szeretnénk ezt eljuttatni minden emberhez” – tette hozzá.

Érdeklődésünkre, hogy mennyire sikerült ez az eljuttatás, azaz mennyire volt lehetőségük koncertezni a nyáron, elmondta, több rendezvényen is sikerült színpadra lépniük, de szívesen fogadják a további meghívásokat is.

– Hívjanak meg minket bátran bárhová, és minél többen jöjjenek és hallgassanak meg élőben! Akinek nem sikerül, az pedig hallgasson bele a zenénkbe online. Mostantól az új albumunk is megtalálható nagyon sok helyen – tette hozzá még Hauk Matula György.

(A borítóképen: A Viharmadarak koncertjeire is várják az érdeklődőket)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában