Alpakasimogató

2021.08.13. 09:00

Süti, Kókusz vagy Latte lesz a bébi

Pénteken bárki megsimogathatja a Baráthegyi Majorság új lakóját.

20210727 Miskolc Kozma István KI Észak-Magyarország EM Alpaka csikó született a Baráthegyi majorságban. A kép készítésekor még nem töltötte be az egy napos kort a kis jövevény

Fotó: Kozma István

„Óriási a felhajtás körülöttem, pedig csak néhány napja születtem... Jött egy néni, a kezébe vett, lefotóztak, és azóta mindenki engem akar látni”, így kezdődik az alpakabébi naplója, amely a Baráthegyi Majorság Facebook-oldalán indult, és az ígéret szerint heti rendszerességgel számol majd be a farm új lakója arról, hogy mi történik vele.

A Baráthegyi Majorság kisalpakája iránt valóban hatalmas az érdeklődés. Már a szülők, Pumukli és Izabella is nagyon kedveltek, de a nemrég született kicsi már kiütötte a cukiságfaktort. Nemrég szavazást indítottak a majorságban, hogy mi legyen a neve. Három név maradt versenyben: Süti, Kókusz, Latte; ezekre szavazhat a közönség a Szimbiózis Alapítvány Face­book-oldalán. Ott olvashatunk arról is, hogy elindult az „Egy alpaka naplója”, ennek immár második bejegyzése is elérhető.

Fényesíti a gyapját

A Facebook-oldalról az is kiderül, hogy augusztus 13-án, pénteken 10 órától alpakasimogatóra várják az érdeklődőket. „Fényesítem a gyapjamat, és igyekszem nem fürödni a porban, hogy minél selymesebb legyen a szőröm, ha a sok kis gyerekpracli hozzáér”, olvasható az említett naplóbejegyzésben.

A program során a vendégek szakavatott vezetést kapnak az állatfarmon, megnézhetik többek között a szamarat, a lovat, a pónikat, a kecskéket, tyúkokat és nyulakat az alpakák megsimogatása mellett.

A békés és barátságos alpakák olyanok lelkét is megsimogatják – olvasható a honlapon –, akik más terápiás állattól megijednének. Magyarországon egyedülálló módon a Baráthegyi Majorságban segítenek a fogyatékossággal élő, főleg autista gyerekeknek, akik különösen nehezen teremtenek kapcsolatot a külvilággal.

A vezetett program végén (melynek bevételéből szeretné elérni a farm, hogy az alpakaterápia minél többek számára elérhető legyen) a résztvevők önállóan bejárhatják a majorság területét, felfedezhetik az interaktív játszóvárat, benne a régi vidéki élet használati tárgyaival; a kerti tavat, a szélkereket, az üvegházat, birtokba vehetik a játszóteret.

(A borítóképen: Mosolyog a kis alpakabébi)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában