Mesébe illő

2021.07.17. 09:30

Vidámmá festik a zord oszlopokat a Pátria-közben

Színes motívumok díszítik hamarosan a Pátria-köz oszlopait.

Balogh Csilla

Fotó: Ádám János

Néhány napja a Pátria-köz egyik oszlopának tövében, a földre terített takarón sok színes festékes üvegcse mellett két fiatal ecsettel látott munkának, hogy élővé varázsolja a csupasz oszlopokat és falakat. Balázs Iringó grafikus és Ónodi Lea animátor élénk színekkel és különös alakokkal teremt fantasybe illő, mesés hangulatot a sivár helyen. A közön áthaladók meg-megállva, nagy érdeklődéssel figyelik, hogy vajon mi is készül itt. A terület egy részén hamarosan vendéglátóhely nyílik.

 

– Ahol most állunk, az lesz majd a vendéglátóhely terasza, sok színes székkel és asztallal – mutatja Balázs Iringó. – Most a berendezéshez színekben is illő vidám mintákat festünk. Így szeretnénk feldobni ezt a sötét és borongós helyet, de nemcsak kint, hanem bent is feldíszítjük a falakat. A motívumokat mi magunk találjuk ki, elsősorban hangulatainkat követve. Amiről úgy érezzük, hogy színben és formában ideillik, azt megfestjük – mondja Balázs Iringó. S hogy mivel?

– Akrilfestékkel – árulja el Ónodi Lea. – A munka végén az egész felületet átlátszó, mosható réteggel vonjuk majd be, ami megvédi az időjárás viszontagságaitól és az apróbb rongálásoktól is. Így maradandóbb lesz, és hosszabb távon nyújt majd mindenkinek örömet.

(A borítóképen: Balázs Iringó és Ónodi Lea készülő falfestményükkel)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában