Leveles Kupa

2021.06.03. 17:30

Hadobás Zétény a legjobb ifjúsági korú hokis

A Macik reménysége lett az idény legjobb ifjúsági korú jégkorongozója.

Kolodzey Tamás

Fotó: MJSZ

A Magyar Jégkorong Szövetség küldöttgyűlésén adták át a szezonvégi díjakat. A Leveles Kupát – amely a legjobb ifjúsági korú hokis jutalma – Hadobás Zétény, a DVTK Jegesmedvék szlovákiai Tipos Extraligában szereplő csapatának tizennyolc éves hátvédje érdemelte ki.

Kiemelten fontos

A három svédországi idény után januárban hazatért, a miskolci U21-es együttessel korosztályos bajnokságot nyert fiatal az északi szomszédaink által üzemeltetett élvonalban tizenkét mérkőzésen kapott szereplési lehetőséget, közben pedig rendszeresen szóhoz jutott a korosztályos válogatottakban is.

– Az, hogy a nevem felkerült a Leveles Kupára, óriási megtiszteltetés és nagy öröm volt számomra – mondta az elismerésben részesített sportoló. – Amikor hazatértem Svédországból, mert ott lezárták az utánpótlás-bajnokságokat, nem hittem, hogy ilyen jó szezont zárok majd. Hálás vagyok a DVTK-nak, hogy befogadott és a klubtól lehetőséget kaptam a felnőttcsapathoz való csatlakozásra. Nagy élmény volt az U21-es bajnokság megnyerése: a döntőben csak egy igazi csapat lehetett képes a székesfehérváriak legyőzésére, és ez az alakulat a miénk volt. Ami a soron következő szezonomat illeti, szeretnék magabiztos és stabil játékot nyújtani a felnőttek között. Mivel utánpótláskorú játékos vagyok, ezért számomra az egyéni fejlődés kiemelten fontos, és úgy érzem, hogy ennek lehetőségét Miskolcon megkapom. Nagyon várom már, hogy a csapattársaim által sokat emlegetett helyi szurkolók előtt végre jégre lépjek és hozzájáruljak együttesünk reményeim szerint eredményeihez.

Hadobás Zétény díját dr. Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke adta át.

(A borítóképen: Hadobás Zétény)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában