A vakcina védelem

2021.04.16. 15:30

Szabadon élni, mint régen

Dr. Mayer Krisztina, a Miskolci Egyetem Egészségügyi Karának docense úgy gondolja, hogy egy világjárvány megállítására az egyedüli jó eszköz a védőoltás.

Apagyi Beáta

Fotó: ÉM

Úgy vélekedik, hogy a vakcina segítségével érhető el a leghamarabb a nyájimmunitás még az előtt, hogy újabb és újabb mutációk alakulnának ki. A védőoltások kockázata, mellékhatása elenyésző a betegségből fakadó tünetekhez, esetleges későbbi egészségkárosító szövődményekhez képest.

„A magam részéről én nagyon szeretnék nyáron újra tömegrendezvényeken részt venni, 10 ezer emberrel együtt átúszni a Balatont vagy több ezer futótársammal félmaratonon indulni, anélkül, hogy a megbetegedéstől való félelem korlátozná az élményt. Szintén jó lenne már újra színházba és hangversenyre járni, és azt gondolom, hogy ha be leszek oltva, nem kell összerezzennem, ha a mellettem ülő köhög vagy tüsszent. Jó lenne már újra maszk és kézfertőtlenítő nélkül szabadon élni, mint régen. Én ezt várom a vakcinától” – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában