vállalkozás

2021.04.20. 19:15

Startupot indított a pár két kis gyermekkel

Nem feltétlenül pénzért mentek a műsorba, inkább üzleti kapcsolatokat szerettek volna – úgy tűnik, sikerrel.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: RTL KLUB

Egy kereskedelmi csatornán futó üzleti sorozat, a „Cápák között” szereplőjeként tűnt föl nemrégiben a miskolci Pongráczné Váradi Zsófia és férje, Pongrácz Ádám. A fiatal házaspár két kislányt nevel, az édesanya még otthon van az egyéves Bogival, az édesapa autók és ingatlanok kereskedelmével foglalkozik. Zsófia egészségügyi végzettségű, de érdeklődési köre már régen más irányba vitte.

A fiatal anyuka első gyermeke, Timi születése után születésnapi torták, sütemények készítésével kezdett el foglalkozni, de közben varrással is. Majd a második kislány megszületését követően jött az ötlet, hogy baba-mama textilekkel kellene a piacra lépni – mondta Zsófia. Van egy általuk fejlesztett termék, amellyel elsőként elindultak. Ez az időszak egybeesett a koronavírus-járvány berobbanásával, amikor férjének lecsökkentek a bevételi forrásai. Jó ötletnek tűnt az új vállalkozás azért is, hogy kiegészítsék belőle a családi kasszát.

A neten építik az üzletet

Ahogy teltek a hónapok, jöttek a sikerek is. A fiatalok elkezdtek terjeszkedni, több varrónővel és magyarországi beszállítóval dolgozni, majd kibéreltek egy üzlethelyiséget a miskolci belvárosban – tudtuk meg. Úgy tűnt, hogy van érdeklődés és kereslet, ezért még nagyobb és frekventáltabb helyre szerették volna vinni a termékeket. Ennél a pontnál jött az üzleti show, amelytől azt várták, hogy valamelyik „Cápa” majd üzlettársként egyengeti tovább közös útjukat.

Végül ez nem valósult meg, de így is élményekkel és hasznos útravalóval tértek haza a forgatásról, mert az üzletemberek tanácsokkal látták el őket. De nem ez az egyetlen eredmény, amely miatt elmondhatják, hogy érdemes volt belevágni. „Elmondhatjuk, hogy mindenképpen profitáltunk a »szereplésből«, már csak azért is, mert azóta számtalan gratulációt kaptunk, és nem utolsósorban új vásárlókat is szereztünk” – emelte ki Zsófia. Megváltoztatták korábbi álláspontjukat a terjeszkedéssel kapcsolatban is. Bezárták a bérelt üzletet, mert a jelenlegi piaci helyzetet tekintve ez volt a jó döntés számukra. Egyelőre az interneten építik tovább a vállalkozásukat, és bíznak abban, hogy egyre többen hallanak majd róluk.

(A borítóképen: A Pongrácz házaspár a műsorban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában