Szavazás

2021.04.10. 15:00

Már lehet szavazni a hermanos kabalákra

Hamarosan kiderül, melyik terv tetszik a legjobban a gimnázium tanulóinak.

Hegyi Erika

Fotó: Olvasónktól

Nemsokára lesz kabalafigurája a Herman Ottó Gimnáziumnak. A szavazás már javában tart. Április 13-án dől el, hogy melyik figura nyeri el a diákok tetszését: egy nagy szemű bagoly, a kék szakállú manó, a barátságos tigris, esetleg a rémisztő sárkány? A kabalatervek közül a legötletesebb 13 került fel ugyanis a HOGline Facebook-oldalára, valamint az Instagramra. A terveket mind hermanos diákok készítették. Amelyik a legtöbb lájkot kapja, az lesz a gimnázium kabalája.

Draskóczyné Szabó Noémi, az iskola tanára folyamatosan ötletel, hogy az iskola közösségét a digitális oktatás hetei alatt is összetartsa, és hogy egy kis vidámságot csempésszen a mindennapjaikba. Legutóbb azon gondolkodott, hogy milyen jó lenne, ha lenne a Hermannak egy kabalafigurája, ami különböző ajándéktárgyakra, vagy akár az iskolai pólóra is rákerülhetne. Ötletét elárulta a gimnázium rajztanárának, Bakos Júlia Mártának, aki azt válaszolta, hogy épp ezt a feladatot adta ki nemrég a diákoknak.

Tudós bagoly

– Így derült ki, hogy a kolléganőmnek hamarabb eszébe jutott, hogy kellene a gimnáziumnak egy kedves kabala. Kértem, hogy az elkészült rajzok közül válogassa ki a legjobban sikerülteket. Legyenek közöttük kisgimnazisták rajzai is. A legjobbak tehát már fent vannak a közösségi oldalakon. Azt nem tettük közzé, hogy melyiket ki készítette, mert nem szerettük volna, ha az dönt, hogy kinek mennyi barátja vagy barátnője van. Az alkotó neve csak az eredményhirdetés végén derül ki – mondta Draskóczyné Szabó Noémi.

Azt azonban elárulta, hogy jelenleg a szépen kidolgozott, nagy szemű bagolynak van a legtöbb lájkja, akinek a talársapkáján, a címerén is ott van a HOG-felirat, a szemében pedig egy nagy H betű tükröződik.

A győztes kabala ott lehet majd a jutalombögréken, egyéb jutalomtárgyakon, melyekkel a szorgalmas és tehetséges diákokat jutalmazhatják majd az iskola vezetői. Ebben a tanévben is lesz kit díjazni, hiszen több országos versenyen is szépen szerepeltek a hermanos diákok. Természetesen a győztes kabalafigura készítője is ajándékot kap, tette hozzá a pedagógus.

(A borítóképen: Az egyik terv a tudós baglyot ajánlja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában