Ezt írtuk anno 2001-ben

2021.04.12. 07:30

Költségbe verik a vadasparkot

Változott a jogszabály, nagyobb terület kell majd az állatoknak.

20200729 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Tigrisek napja a Miskolci Állatkertben. A látogatók 10 órától megnézhették a tigrisek látványetetését majd a gyerekeket tigrises arcfestés várta az oktatóteremben.

Fotó: Kozma István

Nem kevés izgalmat hozott a hazai állatkertek életében az állatvédelmi törvény végrehajtási rendelete. Ez olyan szabályokat tartalmaz, amelyek számos állat tartását megnehezítik például a Miskolci Vadasparkban is – írta meg az Észak-Magyarország 2001. április 11-én. Míg az 1999-es szabályozás 40 négyzetméretes külső kifutót ír elő a tigriseknek, addig ugyanez az új előírások szerint már 100. Aki pedig a tavalyelőttinek megfelelően már átépítette, most vagy kezdheti elölről, vagy lemondhat a tigrisekről – világította meg a helyzetet a lapnak nyilatkozva Molnár Attila, a vadaspark vezetője.

Az írás megjelenésének idején tartott a jogszabályváltozás miatti átalakítási szükségletek felmérése. Utána kell eldönteni, mi lesz a tovább nem tartható állatokkal.

Búcsú a medvétől

Nem kizárt, hogy a miskolci állatkert látogatói lemondani kényszerülnek a medve vagy a láma látványáról, mert elegendő hely híján tilossá válhat ezek tartása – olvasható a várható fejleményeket tartalmazó leírásban.

Molnár Attila az Észak felvetésére azt is elmondta, valóban vannak hiányosságai a miskolci parknak, de a rendelet ettől függetlenül sok ponton nélkülözi a szakmaiságot. Az átalakítások költsége becslés szerint több 10 millió forintos nagyságrendet jelent.

(A borítóképen: Tigris a miskolci állatkertben – a jogalkotók 40 helyett 100 négyzetméteres külső kifutó meglétét írták elő)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában