Állatvilág

2021.04.16. 19:00

Készen áll az újranyitásra a miskolci vadaspark

Nagy élet zajlik a zárt kapuk és a kerítés mögött.

szurikáta

Fotó: Bujdos Tibor

Bármelyik pillanatban újra fogadókész volna a Miskolci Állatkert és Kultúrpark. Erről a héten személyesen győződhettünk meg, amikor a vadasparkban elkészíthettük ezt a képösszeállítást.

Különleges erdei környezetben

A népszerű csanyiki intézmény a járványügyi intézkedések miatt nem fogadhat jelenleg látogatókat. Pedig emlékezetes lehetne sokaknak az itteni séta a friss levegőn.

A közönséget nélkülöző állatok egyelőre a magányosan barangoló fotóriporterrel kereshették a szemkontaktust. A kíváncsi pillantásokat több felvétel is megörökítette. A tavaszt jelzi, hogy több állatcsaládban is utódok születtek.

A miskolci állatkert öt kontinens több mint 120 állatfajának közel 700 egyedét mutatja be, különleges erdei környezetben. A Kárpát-medence vadon élő állatai mellett egzotikus fajokat, ősi magyar és távoli tájakon élő háziállatokat tartanak itt.

Az állatkert területe a Bükki Nemzeti Parkkal szomszédos, annak természetes növény- és állatvilágából is ízelítőt nyújt.

A legnagyobb kedvencek közé tartozik a két barnamedve, Forgó Dorka és Füles Borka – a nevüket a vadaspark vendégeitől kapták. A nagyragadozókat rajtuk kívül tigris, perzsa leopárd, farkas és hiúz képviselik. A különleges állatok közül említést érdemelnek a Liszt-majmocskák, nagy szőröstatuk, észak-amerikai kúszósülök, Dávid-szarvasok és az ugyancsak közönségkedvenc szurikáták.

A miskolci állatkerti attrakciók része a látványetetés, és van állatsimogató is, ha valaki közelebbi kapcsolatba szeretne kerülni a közeledést jobban tűrő egyedekkel.

Amikor nincs járvány, az élővilággal való behatóbb ismerkedést teszik lehetővé a nyári táborok, a versenyek, a bemutatók.

(A borítóképen: Százhúsz állatfajt mutat be a Miskolci Állatkert és Kultúrpark)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában