Találékonyak

2021.03.03. 16:00

Szépen rajzoltak, és jelmezbe is bújhattak

A nagycsoportos óvodásoknak több pályázatot is hirdetett a Szabó Lőrinc Általános Iskola.

Hegyi Erika

Forrás: Hulényi Dorka alkotása

Nehéz helyzetben vannak a járvány miatt az általános iskolák, hiszen nem tudnak nyílt napot tartani a leendő elsősöknek és szüleiknek. Legalábbis olyat nem, mint amilyet az elmúlt években. Az intézmények azonban találékonyak, a Miskolci Szabó Lőrinc Általános Iskola például két pályázatot is hirdetett óvodások részére, hogy ezzel is közelebb kerüljenek az iskolához.

– Városi rajzpályázatunk tulajdonképpen már hagyományosnak mondható. Az óvodások Szabó Lőrinc idézeteihez készítettek illusztrációkat. Az idén is sok szép alkotás érkezett, a gyerekek a Centrum könyvesboltban vehették át jutalmukat, hiszen az iskolába se az óvodás gyerekek, se a szülők nem mehettek be – mondta lapunknak Lengyel Zsuzsanna igazgatóhelyettes. – Szintén a könyvesboltban nyílt kiállítás a pályázatra beküldött rajzokból, festményekből, de az iskola honlapján, a webgalériában is megtekinthetők a művek.

Jelmezverseny

Nagy sikere volt a szintén óvodásoknak meghirdetett jelmezversenynek. A szebbnél szebb maskarába öltözött gyerekeket a szülők lefotózták, majd a képet elküldték az iskolának. Közel 50 pályázat érkezett, tudtuk meg az igazgatóhelyettestől. A zsűrizés még tart, de hamarosan felkerülnek a győztesek az iskola honlapjára.

– Intézményünkben is nagyon jól sikerült a farsang. Igaz, most csak osztályonként tudtuk megrendezni, de az óvodásoknak kedvcsinálóként készítettünk egy kis összeállítást az eseményről, természetesen abból a célból, hogy kicsit ismerkedhessenek az intézményünkkel – tette hozzá Lengyel Zsuzsanna.

Hangsúlyozta: az iskolával kapcsolatos fontos információkról is tájékoztatják a szülőket a honlapjukon. Már megtalálhatók az indított osztályok, a képzési profilok, az elsős tanító nénik bemutatkozó levelei, és készítettek egy imázsfilmet is az iskoláról, ami az elmúlt évek legszebb pillanatait idézi fel.

– A járvány miatt most minden takarékon működik, nincsenek nagy létszámú programok, a gyerekek beszorultak az osztályokba, de igyekszünk megmutatni a csodákat, amik az intézményünket jellemzik. Ezekből kiderül, miért jó „szabósnak” lenni – fogalmazott az igazgatóhelyettes.

(A borítókép: Ez a mű is a pályázatra érkezett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában