környezetvédelem

2021.03.27. 14:30

Ifjú kócsagőröket várnak a hazai nemzeti parkokba

Nyolcadik alkalommal indul az egyre népszerűbb program.

Kiss Daniel

20200630 Szeged Pusztaszer és környéke élővilág Képen: nagy kócsag Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Forrás: MW

Fotó: Török János

A víz világnapjától a Föld napjáig, vagyis március 22-től április 22-ig várja 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését az idei Ifjú Kócsagőr Program, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, az ország 10 nemzeti parkja és a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. szervezésében.

Két hét intenzív terepgyakorlat

A természet iránt elkötelezett diákok körében évről évre egyre népszerűbb program célja, hogy a jelentkezők közül kiválasztott gyakornokok a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a gyakorlati természetvédelmet.

A részt vevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el kéthetes szakmai gyakorlatot ezen a nyáron. A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2021 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos tanulmányutat a csehországi Podyjí Nemzeti Parkba – olvasható az Agrárminisztérium felhívásában.

A program sikerét bizonyítja, hogy a korábbi résztvevők közül sokan végül természetvédelmi őrként helyezkedtek el – emeli ki az Agrárminisztérium.

A jelentkezőktől szakmai elhivatottságot, önállóságot, kreativitást, átlagon felüli kitartást és megfelelő állóképességet várnak a szervezők.

Előny, de nem feltétel, ha szaktanári ajánlással, dokumentált szakmai múlttal, elismerésekkel, vagy versenyeredményekkel, természetvédelmi egyesületek munkájában való aktív és igazolható részvétellel rendelkezik a résztvevő.

Fontos kiemelni, hogy a programban való részvétel önkéntes munkát jelent, mely a tapasztalatszerzést célozza meg, tehát jövedelemszerzési lehetőséggel nem jár.

Az Ifjú Kócsagőr Program részletes felhívása, és a jelentkezés a weboldalon található meg.

(A borítóképen: A program névadója, a kócsag, Szeged környékén)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában