Elő a kreativitással!

2021.02.05. 12:52

Kétarc a Batmanből is megirigyelné ezt a játékot!

Felemás farsang címen hirdetett kreatív játékot a Herman Ottó Múzeum, a feladat festmények bőrébe bújni értékes nyereményekért.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: Herman Ottó Múzeum

Mostanában szürke, esős az idő, farsangi bálokra, beöltözős mulatságokra reményünk sincs. Az unalmas és borongós hétköznapokban épp ezért üdítő a múzeum mókás ötlete. A vállalkozó szellemű művészetbarátok feladata a Képtár lakóinak bőrébe bújni, megeleveníteni egy-egy festményt, portrét – de csak félig.

Hogyan lehet félig Csontváry öreg halászává, borozgató paraszttá vagy Balassa Ferenccé, esetleg Zichy Katalin grófnővé válni? Ezt a játékos kedvű versenyzőkre bízzák, de fontos, hogy nem leutánozni kell teljes egészében a festményt, hanem a portré hangulatát megidézve a felezős, felemás koncepciót megtartva készüljön el a remekmű. Tehát csak a fél frizurát, fél fejfedőt, fél sminket készítsék el az otthon fellelhető eszközök segítségével.

 

A választható festmények, a részletek és a nyeremények itt megtalálhatóak. A kész alkotásról készült fotót a [email protected] e-mail címre várják február 17-e éjfélig, pályázni 10 éves kortól, maximum 3 munkával lehet. A szakmai zsűri által kiválasztott három legjobb pályázat díjazásban részesül, valamint a Facebook oldalukon leadott szavazatok száma alapján nyertes fotó nyeri el a közönségdíjat.

Hamarosan pedig a múzeum dolgozóiról készült fotókat is közzéteszik, ezzel is segítve a ráhangolódást, ötletelést, mondta Nagy Attila sajtóreferens, de HOMline farsang néven több farsang-tematikus tartalommal is készülnek a Felemás Farsangon kívül, tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában