verseny

2021.02.03. 08:00

Ezüst a Kanáriról

A tokiói olimpia jegyében az Atlanti-óceánon versenyzett a mezőkövesdi Érdi Mária.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónk küldte

A Marokkó partjaihoz közeli, de Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigetek gyakran adnak otthont vitorlás viadaloknak – arrafelé ugyanis mindig erős szél fúj.

Japánra hangol

A napokban Lanzarote adott otthont az Olympic Winter Series elnevezésű viadalnak, amelyen a Magyar Villamos Művek SE tagja laser radial hajóosztályban állt rajthoz.

– Negyvenen indultunk – mondta Érdi Mária. – Az aranyérmet a világbajnok dán nemzetiségű Anne-Marie Rindom szerezte meg, jómagam érzésem szerint kiegyensúlyozott teljesítménnyel a dobogó második fokára állhattam fel. Sara Winther edzővel az idénre halasztott nyári ötkarikás viadalra koncentrálunk. Ennek jegyében azt beszéltük meg, hogy ezen a megmérettetésen minden futamot különálló versenynek tekintünk, így ez vezérelt. A mezőny erős volt, a kvótával rendelkezők már Japánra hangoltak, és ez így lesz a soron következő hónapokban is.

A Mári becenévre hallgató Érdi elmondta még: nagyon örül, hogy az egészségügyi krízis ellenére is folytathatja a felkészülést, és azt csinálhatja, amit szeret, ami a hobbija.

– A kijárási tilalom és az utazási korlátozások idején szerencsésnek tartom magam, hogy ilyen csodálatos helyeken, mint például a Kanári-szigetek, gyakorolhatok és szerepelhetek – tette hozzá a borsodi kiválóság.

(A borítóképen: Érdi Mária (jobbról) az Atlanti-óceánon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában