jótékonyság

2021.01.12. 15:30

Karácsonyi adomány Patakról Beregdédára

Rekordösszegű adománnyal segíthette karácsonykor a kárpátaljai magyarokat a Sárospataki Wass Albert Kör.

Bódisz Attila

Forrás: SWAK

A civil szervezet az elmúlt évekhez hasonlóan tavaly novemberben és decemberben is gyűjtött karácsonyi pénzadományt kárpátaljai rászoruló gyermekes magyar családok megsegítésére, és minden eddiginél nagyobb összeg, 423 ezer forint gyűlt össze – közölte az Észak-Magyarországgal Tarnavölgyi László, az egyesület elnöke.

Hozzátette: a koronavírus-világjárvány miatt ezúttal elmaradtak a hagyományos karácsonyi rendezvények, ahol korábban gyűjtődobozokkal jelentek meg tagjaik. A kialakult helyzetben a megszokott házról házra járó gyűjtés is kockázatosnak mutatkozott, ezért tavaly elsősorban az egyesület számlájára várták a felajánlásokat. A felhívásra heteken át érkeztek az adományok, néhányan készpénzben fizették be felajánlásukat. Örömteli hírnek nevezte, hogy tavaly minden korábbinál sikeresebb volt a gyűjtés és ennek eredményeként 423 ezer forint gyűlt össze, amely jócskán meghaladta az eddigi rekordot jelentő, 2019-es 351 500 forintot. A korábbi évekkel ellentétben a koronavírus-világjárvány miatt ezúttal nem tudták személyesen átadni a pénzadományt a határhoz közeli Beregdédán a rászoruló családoknak. Ebben a rendkívüli helyzetben átutalás útján továbbította az egyesület az összegyűlt adomány teljes összegét. Az átutalás december 22-én megtörtént. Az utalást az előzetes egyeztetéseknek megfelelően Lev­csenkó Róbert atya fogadta a Beregdédai Görögkatolikus Egyházközség képviseletében, és vállalta, hogy gondoskodik a támogatás családokhoz való eljuttatásáról – tette hozzá Tarnavölgyi László.

(A borítóképen: Képünk a 2019-es adományátadáson készült Beregdédán)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában