Lehet csatlakozni

2021.01.08. 19:30

Észak és nyugat egyszerre táncolt

Különleges módon, videóüzenetben mondtak köszönetet a légimentők.

Pap Gyula

Fotó: Youtube

A Magyarországi Légimentésért Alapítvány egészségügyi dolgozók munkájának elismeréseként készített videóüzenettel hívja a szimpatizánsokat.

A Master KG és Nomcebo Jerusalema című slágerére elindított táncmozgalomhoz a világ minden tájáról számtalan baráti társaság és munkahelyi csapat csatlakozott, de orvosok, ápolók, tűzoltók is táncoltak az afrikai örömzenére.

A 2020-as év legjobb tánc kihívásában a Magyarországi Légimentésért Alapítvány is részt vett, ezzel köszönve meg az egészségügyben dolgozók elmúlt évben tanúsított erőn feletti munkáját – tájékoztatott Nagy Boglárka alapító. Észak és nyugat egyszerre táncolt, hiszen a miskolci repülőtéren készült felvétellel egy időben a balatonfüredi bázis is csatlakozott a kezdeményezéshez. A táncról készült összeállításban a Légimentő Nonprofit Kft. minden légimentőbázisa (Budaörs, Balatonfüred, Sármellék, Pécs-Pogány, Szentes, Debrecen és Miskolc) egy-egy rövid videóüzenetben köszönt el a 2020. évtől, és kívántak boldog új évet az országnak 2021-re.

Várják a csatlakozókat

Az alapítvány tagjai elérhetőségeiken örömmel várják a csatlakozókat – jelezte az alapító. Rövid videót várnak egyénileg, baráti társaságoktól, munkahelyi közösségektől, melyből egy összefogást szimbolizáló filmet készítenek majd. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">A tánc itt elérhető. Az immár öt évtizedes hagyományokkal rendelkező magyarországi légimentés alapítója az Országos Mentőszolgálat volt, jelenlegi működtetője a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.

A jelenlegi szervezet

2009. július 1-jén alakult, az OMSZ Légimentő Kht. utódaként. Napjainkban a légimentők az ország hét pontjáról, hét helikopterrel segítik a földi mentők munkáját gyors helyszínre jutással, a legmagasabb szintű helyszíni ellátással és gyors kórházba szállítással.

Munkatársaikat az ország legjobb, legfelkészültebb helikopterpilótái, mentőápolói, mentőtisztjei és mentőorvosai közül választották ki – tudtuk meg.

(A borítóképen: Miskolcon is forgatták a légimentők videóüzenetét)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában