figyelemfelhívás

2020.12.17. 18:30

Kampány slam poetryvel

Ha az egyes program a szenvedélybetegség, akkor válaszd a kettest, vagyis a B-t, hirdeti a rendőrség.

Horváth Imre

Fotó: Bokor Krisztián

„Bébé... válaszd a kettes programot!” címmel hirdetett kampányt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a diákok nemzetközi napja kapcsán a szenvedélybetegségek, a drog- és az alkoholfogyasztás ellen a Miskolci Slam Poetry ajánlásával.

Sikeresen szerepel

A megyei főkapitányság nem először nyúl bátran a fiatalok számára kedvelt kommunikációs csatornákhoz. Korábban a korosztály körében kedvelt miskolci vlogger, Jánosik Gergő készített videót a bevetésiek telephelyén, az iskolai erőszakra hívva fel a figyelmet. Most a drogprevenció érdekében a miskolci slammer, Tóth Viktória egyik művét állították a kampányuk középpontjába.

Viki ebben a slamjében ugyanis a függőségekről és azok következményeiről beszél, olyan szatirikus módon és szövegkörnyezetben, amely elgondolkodásra bírhatja a fiatalokat (is). Mint az Északnak elmondta, kicsit véletlen a találkozása a slam poetryvel, ugyanis egy könyvet olvasva keltette fel az érdeklődését, és ezután kezdett írni és próbálkozott meg a fellépésekkel. Méghozzá igazán sikeresen, ugyanis a miskolci megmérettetéseken több dobogós helyet is szerzett már, tavaly pedig az országos bajnokságon több fordulón keresztül verekedte be magát a legjobb ötbe, hogy aztán a negyedik helyen végezzen.

– Próbálok olyan témákhoz nyúlni, amelyek megszólítják, elgondolkodtatják az embereket, de persze egy kis humort is csempészek bele, hogy azért mosolyogjanak is közben. Meglepődtem, amikor megkerestek a rendőrségtől, hogy látták a videómat és szeretnék használni, de örültem is neki. Hálás vagyok Dobi Tamásnak a főkapitányság kommunikációs osztályáról, mert nagyon nyitott volt és mindenről folyamatosan tájékoztatott. Ez olyan téma, amiről szerintem fontos beszélni a fiatalok körében – mondta az Északnak Viki, aki tavaly érettségizett, és most a mozgókép világával ismerkedik tanulmányai során. A kampányvideó megtekinthető a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">PoliceHungary YouTube-csatornáján.

(A borítóképen: Tóth Viktória most a mozgóképek világával ismerkedik)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában