Adománygyűjtés

2020.11.29. 08:00

Önkéntesek is segítik a gyűjtést

Idén is lehet tartós élelmiszerekkel támogatni a rászoruló családokat.

Nagy-Hankó Krisztina

20200508 Székesfehérvár Illusztráció Nemzeti Élelmiszer Biztonségi Hivatal Nébih ételbiztonsági ellenőrzés, felmérés Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: gaborfeherphoto

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület – a korábbi évekhez hasonlóan – országosan több mint 250 áruházban szervez karácsonyi élelmiszergyűjtést a Covid–19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére és az ünnepi időszak könnyítésére.

Péntektől vasárnapig

Három napon keresztül, közel 160 településen várják az emberek élelmiszer-adományait.

Az akció célja, hogy az elhúzódó veszélyhelyzet okozta nehézségeket, az ünnepek alatt fokozottan jelentkező élelmezési problémákat enyhíteni tudják.

November 27-én, pénteken 14 és 18 óra között, 28-án és 29-én 10 és 18 óra között várják a lakosság élelmiszer-felajánlásait négy nagykereskedelmi lánc áruházában. Az egyik legnagyobb magyarországi áruházlánc üzleteiben az élelmiszer-adományok a gyűjtés utáni két hétben is leadhatók a gyűjtőpontokon.

A karácsonyi időszakban és a Covid–19 által okozott kiszolgáltatott helyzetben különösen fontos, hogy a vállalatok, önkéntesek és a vásárlók aktív részvételével széles körű társadalmi összefogás valósuljon meg a nélkülözők segítése érdekében.

– Az Élelmiszerbank feladatának tartja, hogy a jelen nehéz körülmények között is folytassa az élelmiszerek osztását, a nélkülözők segítését, hiszen ilyenkor még inkább szükség van a munkánkra, ezért minden járványügyi szabályt betartva megszervezzük az idei adománygyűjtésünket is – mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

Az áruházakban kijelölt gyűjtőpontokon körülbelül 6000 önkéntes várja a tartós élelmiszereket (cukor, rizs, olaj, tészta, konzerv, édességek, tartós tej).

Az akcióban összegyűjtött adományokat a gyűjtés helyszínének környékén élő rászorulóknak juttatja el az Élelmiszerbank még az ünnep előtt.

(A borítóképen: Péntektől vasárnapig várják majd az adományokat az üzletekben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában