Nem adják fel

2020.11.03. 20:00

Két hónapja keresik a nyomtalanul eltűnt tanárnőt

Se a rendőrség, se a mentőcsapatok nem találják a Görömbölyön eltűnt Kovács Marietta Ritát.

Hegyi Erika

Forrás: ÉM

Két hónapja tűnt el Miskolcról a százhalombattai tanárnő, de azóta sem bukkantak a nyomára. Rokonai, ismerősei fáradhatatlanul kutatják, de egyre reménytelenebbnek látszik a helyzet. Pedig egymillió forintos nyomravezetői díjat is kitűztek. Tóth István, a tanárnő élettársa mesélte el megdöbbentő történetüket.

István, bár Budafokon él, de Görömbölyön született, itt laknak a rokonai, ezért Ritával minden évben ellátogattak a városrészbe. Így volt ez az idén augusztusban is. Azon a bizonyos napon Bükkszentkereszten kirándultak, meglátogatták Szabó Gyuri bácsit, a gyógynövények szakértőjét, délután érkeztek vissza István görömbölyi családi házába. Itt beszélgettek a rokonokkal, István bátyjával és fiával, de Ritát nem kötötte le a téma, ezért sétálgatott az udvaron és a kertben. Istvánék egyszer csak arra lettek figyelmesek, hogy az asszony már nincs a portán, azt gondolták, sétálni indult.

Azt tudni kell, hogy Rita 60 éves, Százhalombattán volt testnevelő tanár egy általános iskolában. Azonban Alzheimer-kórt állapítottak meg nála, így idén januárban leszázalékolták. Tájékozódni nehezen tudott, néha zavartan viselkedett, és pánikhelyzetben teljesen leblokkolt, nem tudta, mit kell tennie.

Mindenki őt kereste

– Amikor észrevettük, hogy Rita eltűnt az udvarról, azonnal keresni kezdtük. Elindultunk Tapolca felé, végigjártuk a görömbölyi pincesort, a kutatásban a szomszédok is segítettek. Már sötétedni kezdett, amikor hívtuk a rendőrséget. Meg is érkeztek 8-10 kocsival, később kutyát is hoztak. A kutya a pincesor felé indult el, de a pataknál elvesztette a nyomot. A következő napokban egyre többen keresték Ritát, a munkába bekapcsolódott a Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat, valamint a Spider Mentőcsoport is.

Négy-öt nap múlva derült ki, hogy egy görömbölyi telektulajdonos látta Ritát az úgynevezett Meleg-oldalban beszélni egy asszonnyal. Ez egy kilométerre volt István házától. A Spider Mentőcsopor megtalálta ezt az asszonyt, aki elmondta, hogy este háromnegyed 7-kor Rita megszólította őt. Azt kérdezte, hogyan találhatna vissza Görömbölyre. A címet azonban nem tudta megmondani, csak annyit, hogy Tóth Istvánhoz szeretne menni. Az asszony útbaigazította a családi házak felé, de hogy Rita aztán merre ment, senki nem sejti. Azt tudni kell, hogy ha valaki beszélgetett vele, az első percekben nem derült ki, hogy Alzheimer-kóros – mondta megtörten István.

Látnokokhoz fordult

Azzal folytatta, hogy az élettársa eltűnése utáni hétvégén nagyon sokan érkeztek Százhalombattáról, Rita kollégái és diákjai. Egész nap keresték, de semmi eredmény. Még két hétvége ugyanígy telt, akkor már kevesebben jöttek Görömbölyre, de ez sem vezetett eredményre. A mentőcsapatok is több napon át kutattak kutyákkal, végigjárták a patak jobb és bal oldalát, a pincesorokat, a közeli erdőt. A Neptun egyik tagja görömbölyi, úgyhogy ő még a mai napig is keresi Ritát, nem adja fel.

István látnokokhoz is fordult, akik mondtak különböző címeket, de ezek sem hoztak eredményt. A drónos keresés sem jelentett megoldást. Aztán valaki a Tégla utcában látta a tanárnőt, a kutyák ott is keresték, de az iskolánál összekeveredtek a szagok.

– Nem értem, hogy tűnhet el valaki szőrén-szálán. Rettenetes érzés! Csak az lehet, hogy amikor Rita rájött, hogy eltévedt, pánikba esett, és rossz irányba indult – tette hozzá István.

A tanárnő nyári öltözékben tűnt el, rózsaszín felső, fekete halásznadrág és narancssárga papucs volt rajta. Aki valamit tud róla, hívja Tóth Istvánt a következő számon: 06-30/393-35-77.

(A borítóképen: Két hónapja tűnt el Kovács Marietta Rita)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában