Ízvilág

2020.11.24. 10:00

Furcsának tűnő, de ehető ételpárosítások

Tejfölhöz a cukrot, sóshoz az édeset. Meghökkentő kombinációk.

Novák Krisztina

Forrás: Shutterstock

A magyar konyhaművészet gazdag ízvilággal rendelkezik, és rengeteg olyan ételünk van, amely világszerte híres. Az interneten barangolva kiderül, hazánkban is vannak, akik rendhagyó módon lépnek a gasztronómiai reformáció útjára. Kolléganőnk számára a sztrapacska csak juhtúróval, ropogósra pirított szalonnapörccel és tejföllel az igazi, de ha nem szórhat rá egy jó adag kristálycukrot, megenni sem bírja.

A közösségi oldalakon bóklászva felfedezte: mások a túrós csuszát vagy a káposztás tésztát eszik cukorra, valaki pedig arra esküszik: a mogyorókrém csak gazdagon megsózott ropival az igazi. A megosztások között szerepelt a sós kifli kettévágva, amelynek a belét le kell nyomni az aljára és beletenni egy túrórudit. Találtunk olyan posztot is, amelynek írója elárulta:: vajas kalács piros arannyal, szalámival és reszelt sajttal ehető. Kiderült: a vaníliafagyi sült krumpli nélkül nem az igazi. És jönnek a többi furcsaságok: a kóla akkor a legjobb, ha sós mogyorót dobálunk bele. És az erdei gyümölcsös joghurtba mártogatott savanyú uborkáról még nem is beszéltünk…

(A borítóképen: Kóla mogyoróval)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában