egyetemi élet

2020.06.02. 16:00

Mindent újraírt a járvány

Új időpontokat keresnek a programoknak a Miskolci Egyetemen.

Apagyi Beáta

Forrás: ÉM-archívum

A járványhelyzet miatt elkerülhetetlen volt az intézmény, illetve a hozzá tartozó kollégiumok kiürítése és bezárása. Ezért a tavaszi félév hagyományos programjait is át kellett szervezni. Az ezzel járó nehézségekről Maksa Balázs, az egyetem hallgatói önkormányzatának elnöke beszélt.

Tervezés és szervezés

„Az elmaradt programok az őszi félévben kaptak helyet. Az eddig áprilisban tartott állásbörzét is erre az időszakra tervezzük. Ez a rendezvény remek alkalom arra, hogy a hallgatók találkozzanak a potenciális cégek képviselőivel, informálódjanak a diplomaszerzés utáni lehetőségeikről. Ugyancsak ilyen jelentőségteljes szerepet tölt be az intézmény életében a Miskolci Egyetemi Napok (MEN), ahol a vizsgaidőszak megkezdése előtt a hallgatók kiengedhetik a fáradt gőzt. Eredetileg május elejére volt tervezve, az új időpont október 8–10. Elsődleges szempont az időpontválasztásnál, hogy a zh-időszak előtt tudjuk megtartani a háromnapos rendezvényt. Külön szívfájdalom, hogy az évet záró fáklyás felvonulás, a városlakók által is jól ismert Szalamander sem jöhet létre a megszokott időpontban. Meg akarjuk teremteni a lehetőséget a valétáló hallgatók számára, hogy méltón búcsúzhassanak el a campustól és a várostól. Új időpont még jelenleg nincs, de a lehetséges alternatívák keresése már elkezdődött” – tájékoztatott az elnök.

Online térben is

A szervezők részéről speciálisabb a munka. Figyelembe kell venniük az előírásokat, és meg kell azoknak felelniük. Bár elmondásuk szerint most még minden bizonytalan, a hallgatói önkormányzat igyekszik a helyzet ellenére is színvonalas rendezvényekkel készülni. Tapasztalataik alapján a programok iránti érdeklődést is jelentősen befolyásolják a körülmények. Az emberek többsége tart a tömegrendezvényektől, úgy gondolják, kell egy kis idő, mire minden visszaáll a régi kerékvágásba. „Bízunk benne, hogy nem lesz második hullám, és minden eseményt megtarthatunk majd, ahogy most tervezzük. Ennek ellenére igyekszünk folyamatosan fejlődni az online térben is. Úgy gondolom, jó úton járunk. A kommunikációs csapatunknak köszönhetően az elmúlt két évben nagyon sokat fejlődtünk. MEfitness otthoni edzős videókkal buzdítottuk a hallgatókat a mozgásra. Vannak még hasonló ötleteink, de azért reméljük, hogy lesz lehetőségünk találkozni személyesen is” – nyilatkozta.

(A borítóképen: Emlékkép a Miskolci Egyetemi Napokról 2018-ból)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában