KecskemétRocks

2019.09.10. 13:00

Dobban a dob, dobban a szív

Zenélni jó. Örömzenélni még jobb. Ötszázan együtt örömzenélni meg a legjobb! Ilyen volt a KecskemétRocks fellépőszemmel.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Ötszáz zenész

Forrás: Cityrocks

Vannak olyan szituációk, amikor a hangzatos szuperlatívuszok is bagatellnek tűnnek. Hatalmas élmény, hidegrázós, libabőrös, elképesztő, fantasztikus, lenyűgöző – így egyszerre, de ezek a szavak mégsem tudják leírni azt az érzést, amikor egy ötszáznegyven fős alkalmi óriászenekar tagja vagy.

Már 2018-ban is részt vettem az első alkalommal Szegeden megrendezett flashmobon, ami az élőzene és a rockzene létjogosultságát volt hivatott hirdetni. Az a nap szintén hatalmas élmény volt. Az egész egy budapesti nőnapi koncerttel, a Dáma Lármával kezdődött, ahol kizárólag női zenészek léptek fel, alkalmi zenekarokká alakulva. Ott ugyancsak énekeltem a közel ötven női muzsikus között. Többen nagyon jó barátságot kötöttünk, majd az egyik szegedi barátnőnk, Szibilla felvetette, hogy jelentkezzünk együtt erre a flashmobra. Így is lett, egy kisebb csapat összeverbuválódott a Lármás csajokból, illetve egy hangosító fiúból, akik közül idén is többen úgy döntöttünk, hogy ott a helyünk.

Borúra derű

A délelőtti próbákon még verőfényes napsütés kényeztetett bennünket, a nézők is szép számmal érkeztek, a koncert előtt azonban eleredt az eső. Két órát várakoztunk, hogy vajon fel tudunk-e lépni vagy elmarad az egész, de nem adtuk fel. Kitartásunk meghozta gyümölcsét, az eső elállt, a takarófóliák lekerültek a hangszerekről, mi pedig belecsaptunk a húrokba, a dobokba, a lecsóba.

100 dobos, 250 gitáros, 90 basszusgitáros és 80 énekes zenélt együtt, tizenkét dalt választottak ki a szervezők, ezek közül négy nótából videóklip is készül. Egy három dalos medley-vel indítottuk a bulit: az LGT: Ringasd el magad, Joan Jett: I love rock’n’roll és a Queen: We will rock you dalát fűztük egybe. Ezután az Ocho macho-tól következett a Jó nekem. Amikor elkezdtük, és láttam, ahogy összekapaszkodnak az énekesek, egymásnak vetik a hátukat a gitárosok, őszintén meghatódtam és még egy könnycseppet is elmorzsoltam titokban.

Utána a Bikini örökzöldje, a Mielőtt elmegyek csendült fel, a Metallica-tól az Enter Sandman-t, a Depeche mode-tól a Personal Jesus-t játszotta el a félezres banda, utána pedig a Nirvana-tól a Come as you are-t. A The White Stripes: Seven nation army című, „dartshimnuszként” és focimeccseken is gyakran kántált dalával folytatódott a koncert, majd Lenny Kravitztől jött az Are you gonna go my way, végül a Tankcsapda Egyszerű dala és a Sing Singtől Halál a májra.

https://www.baon.hu/galeria/olvasoi-fotok-kecskemetrocks-2019/

https://www.baon.hu/galeria/kecskemetrocks-2019/

Elképesztő, komolyan, ahogy a kisgyerekektől az idősebbekig, a szivárványruhától a szegecses bőrcuccig mindenféle ember öleli egymást nevetve és tudva, hogy összetartozunk, itt és most valami különlegesnek vagyunk a részei. Közösségi élmény, amolyan igazi, együvé tartozós közösségi élmény. Mindegy, hogy ki vagy, honnan jöttél, hány éves vagy, kit szeretsz, mit szeretsz vagy mit nem, polgármester asszony is lehetsz, de akkor is van bennünk valami közös, ami összekapcsol bennünket. Ez most Kecskeméten a rock zene volt.

Jövőre is biztosan megrendezik az eseményt, igaz, még nem tudni, hogy melyik városban. Én biztosan ott leszek, bárhol legyen is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában