Hosszú hétvége

2019.08.15. 17:30

Telt házas lesz az augusztus huszadikai hosszú hétvége

Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legnépszerűbb belföldi úti cél a hazaiak körében.

Hajdúszoboszló az egyik legnépszerűbb célpont

Megtelnek a szálláshelyek az államalapítás ünnepének négynapos hosszú hétvégéjén. Tavalyhoz képest több mint a felével nő a forgalom a szallas.hu adatai szerint. Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, míg a SZÉP-kártyások bátrabban költenek. Siófok, Hajdúszoboszló és Eger vonzza a legtöbb vendéget.

Jó felével többen

Sokan útra kelnek az augusztus huszadikai, négynapos pihenőn a szallas.hu elemzése alapján. Tavalyhoz képest 57 százalékkal nő a forgalom, míg egy egyszerű, augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés. „Az átlagos foglalási érték 58 500 forint körül alakul, ez 40 százalékkal több, mint egyébként bármikor a hónapban” – ismertette a részleteket Keresztes Nóra, a szallas.hu marketingmenedzsere.

Bátrabban költenek a SZÉP-kártyás fizetést választó vendégek, esetünkben az átlagos foglalási érték 107 500 forint. Ők egyébként jellemzően nagyobb létszámra is foglalnak: míg normál fizetés esetén átlagosan 3,41 főre szól egy foglalás, a SZÉP-kártyásoknál 4,83 főre. Tovább nőhet a kártyabirtokosok költése, ugyanis a szallas.hu előzetes adatai szerint minden tizedik esetben SZÉP-kártyával rendezik a számlát a hosszú hétvégén.

A dobogósok

„A nyár az OTP SZÉP-kártya felhasználásában jelentős növekedést hozott eddig – mondta Vargáné Jandrasits Ildikó, az OTP Cafeteria üzletágvezetője. – Júliusban közel 20 milliárd forintot költöttek élményekre a kártyabirtokosok, ami 80 százalékkal magasabb a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.”

A belföldi úti célt választó vendégek körében Siófok, Hajdúszoboszló és Eger a legvonzóbb. A települések toplistáján őket követi Szeged, Gyula és Hévíz. A top tízes rangsor szerint még Nyíregyháza, Balatonfüred, Budapest és Zalakaros is nagy népszerűségnek örvend. Megyéink közül Somogy (15 százalék), Veszprém (11 százalék) és Heves (9 százalék) részesülnek legnagyobb arányban a foglalásokból. „A fürdővárosok és a balatoni települések továbbra is nagyon keresettek, a legtöbb szálláshelyen már telt ház van az államalapítás ünnepére” – mondta a marketingmenedzser.

„A fürdőzés mellett természetesen aktív időtöltésre is van lehetőség, hiszen számos gasztronómiai, kulturális és egyéb program közül választhatnak a vendégek. Indulás előtt azonban érdemes a nyitva­tartási időről tájékozódni.” A szállásadók is készülnek programokkal, ahol a kicsik és a felnőttek is megtalálják a kedvükre valót. Jellemzőek ilyenkor az élő zenés vacsorák, szaunaszeánszok, a kenyér ünnepéhez kapcsolódó kézműves- és egyéb tradicionális foglalkozások.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában