Pózdium

2021.01.29. 16:00

Hazai sztárokat hoztak Ózdra

Sikeres volt az elképzelés, a PÓzdium az elmúlt bő egy évben rendre telt ház előtt zajlott le.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Ismert emberek, színészek, közéleti személyiségek vendégszerepeltek Ózdon az elmúlt esztendőben. A koronavírus-járvány ugyan kissé átírta az előzetes terveket, de a tíz előadásból kilencet így is meg tudtak tartani. A PÓzdium elnevezésű talkshow-sorozatot a helyi városi televízió álmodta, szervezte, majd bonyolította le, ami a településen egy teljesen új műfajt teremtett. Az ingyenes eseményre minden alkalommal megteltek a széksorok, ami ugyancsak bizonyíték arra, hogy a közönség által is érdekesnek tartott vendégeket hívtak meg.

Sokat kapott tőlük

– Előzetesen is ez volt a terv. Mármint, hogy olyan hírességek látogassanak el Ózdra, akik valamilyen formában kötődnek a városhoz, vagy korábban még egyáltalán nem jártak nálunk – tette hozzá Bukovinszky Zsolt, a televízió főszerkesztője, a PÓzdium állandó műsorvezetője. – Sokat, és azt kaptuk ezektől az estéktől, amit előzetesen vártunk. Mi, a televízió dolgozói és szerintem a közönség is. Szerencsénk volt, mert egy uniós pályázat finanszírozta a költségeket. Ebből tudtuk megvalósítani a látványvilágot, a televíziós felvételt, a terembérlést és a sztárvendégek látogatásával kapcsolatban felmerülő valamennyi költséget. Ennek köszönhetően volt ingyenes valamennyi rendezvény, de az érdeklődést mutatja, hogy többször is alig néhány óra alatt elfogytak a regisztrációs jegyek.

Veretes névsor

A PÓzdium valóban páratlan névsort vonultatott fel. A rendezvény keretén belül elmesélte az életét az érdeklődők előtt Mautner Zsófi, Palya Bea, Ábel Anita, Lakatos Márk, Udvaros Dorottya, Oláh Ibolya, Alföldi Róbert, Szinetár Dóra és Esztergályos Cecília is. A sorozat lezáró estjét a vírushelyzet hiúsította meg, de idén még Stohl András is vendég lesz Ózdon.

– Senki nem szólt bele abba, hogy kiket hívunk meg Ózdra. Magunk dönthettük el a névsort, ami ugyancsak előrevitte ezt az ügyet. Egy riporternek, műsorvezetőnek is sokkal jobb, ha olyanokkal beszélget, akik őt magát is érdeklik. A számtalan politikai témájú interjú után nekem is felüdülés volt olyan vendégeket faggatni, akik a munkásságukkal, életükkel korábban is megérintettek – folytatta Bukovinszky Zsolt. – Mindenkiben kellemesen csalódtam, még azokban a hazai hírességekben is, akikről korábban többen is azt mondták, hogy rendkívül zárkózottak. Nálunk a színpadon megnyíltak, aminek a közönség lett a legnagyobb nyertese. A koronavírus-járvány jelentősen átrendezte az ütemtervet, de szerencsére a sztárvendégeink is rugalmasak voltak ebben a helyzetben, így egy híján le tudtuk bonyolítani a tervezett esteket. Stohl András pedig, amint lehetőség nyílik rá, természetesen ugyancsak el fog jönni Ózdra.

Folytatás negyedévente

Bukovinszky Zsolt az esetleges folytatással kapcsolatban kiemelte: ha nem is havi rendszerességgel, de legalább negyedévente tervezik a folytatást. A projekt lezárása után a díszlet és a kellékek megmaradnak, ám némi anyagi forrás így is kell a produkcióhoz. Elképzelhető, hogy a jövőben belépőjegy ellenében lesz látogatható a PÓzdium, de ebben az esetben nem kell jelentős összegre gondolni.

– Lényeges volt az is, hogy az éppen aktuális sztárvendég mellett a témához kapcsolódóan egy-egy helyi tehetség is bemutatkozhatott – fogalmazott a főszerkesztő. – Ezzel azt is szerettük volna bizonyítani, hogy jelenleg is rengeteg tehetséges ember él a városunkban. Számomra ezek a fellépések is emlékezetesek maradnak. Többnyire az énekléssel kapcsolatos produkciók kerültek a színpadra, örülök, hogy ilyen formában is lehetőséget tudtunk adni azoknak az ózdiaknak, akik az élet több területén is bontogatják a szárnyaikat.

(A borítóképen: Udvaros Dorottya is a PÓzdium vendége volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!