klippremier

2020.11.27. 18:00

Dögös duettet készített a Z!ENEMi frontembere és Karai Anna

Klippremier a Boon-on: nézd meg az elsők között a dallamos rapdalhoz készült videót!

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Takacs Jozsef

Balogh Szabi „Juró” újabb dallal bővítette szólókarrierje nem kis repertoárját, szám szerint a tizennegyedik videóval rukkol elő. Az Ismersz című dalban ezúttal a Voice-ból is ismert, csodás és vagány énekesnő, Karai Anna volt segítségére, aki korábban közreműködött már a miskolci Inercy zenekar karanténklipjében is.

Manapság sok hasonló klip születik ebben a felállásban, hogy egy srác rappel, egy lány pedig énekel, azonban a legtöbbjük (szerintem) megreked a tingli-tangli szinten. Juró és Anna azonban túl tudott lépni ezen, a dallamos, fülbemászó refrén mellett a kínrímeket szerencsére nélkülöző szövegre is érdemes odafigyelni. Összességében laza, természetes, nincs benne amatőrség vagy kínosság, bármelyik rádióban megállná a helyét ez a nóta, és nem lehet csak egyszer meghallgatni, mert bemászik a bőröd alá.

Legbelső érzések

– A Z!ENEMi-ben, bár a saját érzéseimet és gondolataimat fogalmazom meg, azért négy másik ember véleményének és gondolatának is bele kell férnie, hogy valóban hiteles legyen a dolog, hogy mind tudjunk hinni a saját mondandónkban. A zenekarban olyan dolgokról beszélek elsősorban, ami mindenkivel megeshet, amibe könnyebben bele tudja élni magát a hallgató. A szóló dolgaim teljesen másak. Itt tényleg csak a saját legbelső érzéseim vannak. Ez a dal is így született – avat be Juró a dal születésének részleteibe. – „Ez én vagyok, ismersz, én meg ismerlek téged. A tükörben láttam, ahogy magadat nézed.“ – szól a refrén. Ez valóban egy tükör, egy kis önméregetés, mi vagyok, hol tartok, merre akarok menni. A dalban természetesen megtörtént dolgokról beszélek… Múltról, jelenről és hogy mit szeretnék a jövőben. Pár ember lehet, hogy magára is ismer majd… (nevet)

Az alapzenét egyébként egy korábbi ötletéhez a NEKTAH művésznévre hallgató beatmaker barátja készítette, viszont sajnos abból a projektből nem lett semmi. Azonban a zene annyira tetszett Jurónak, hogy semmiképp nem akarta elkótyavetyélni. Na de hogy jött a képbe Anna?

– A szöveg megírása után rájöttem, hogy a fejemben megszólaló refrént én nem tudom úgy elénekelni, ahogy elképzeltem. Hála Istennek, épp „kéznél volt” Anna, akivel amúgy is beszéltük korábban, hogy jó lenne egyszer valami közös projekt Egyébként is elég sokat mozog köztünk, hiszen a zenekar dobosának, Mezei Gerisnek a párja. Szerencsére rögtön benne volt, és már küldte is vissza a demófelvételét. Zseniális lett, imádtam, pont az volt, amit akartam. A dalt Velezdi Laci barátom kisszobájában vettem fel, és a végleges hangzásért is ő felel. Köszi neki ezúton is! A klip koncepciója az volt, hogy egyszerű legyen, és nézzünk ki marha jól. Anna esetében ez nem volt nehéz, nálam meg, hát… ki-ki döntse el, haha. Eredetileg őszi tájat akartunk, erdőt, szabadságot, de a november nagyon gyorsan utolért minket, így hát B-terv gyanánt jött Takács Joci barátunk, és az ő műterme – meséli. – Nála forgattuk egyébiránt a Z!ENEMi Világ:vége dal klipjét is, illetve az új lemezünk borító fotói is itt készültek. Mindenért köszönet illeti őt és a Bíbor fotólabort! Az operatőri munkákat Doszpoly Roland végezte, a vágás-effektek és minden utómunka Kónya Ferenc (Snittman Pictures) testvérem érdeme. Csókolom a lába nyomát a sírig! Feci egyébként rengeteget dolgozik velünk. A klipek mellett, amiket a Z!ENEMi-nek csinál, Az Ultimate Chawoke rapformációban tolja a vakert velem már 2012 óta – meséli a rapper.

Közös hullámhosszon

Természetesen Annát is megkérdeztük, milyen volt a közös munka.

– Nem ismertem korábban Jurónak azt az arcát, mint amit a közös munka során tapasztaltam. Voltam koncertjükön, láttam „munka” közben, és tudtam, hogy „nem sz@rral gurigázik”. Lelkes és belead apait-anyait. Tudtam, hogy gördülékeny lesz majd a mi együttműködésünk is – mesélte az ezerarcú énekesnő. – Meglepődtem és örültem is egyben, mikor engem kért fel, mivel vannak bőven énekes ismerősei, mégis rám gondolt. Pedig ez nem kifejezetten az én stílusom, igaz, tini koromban imádtam. A dal alapja már kész volt, és küldött egy refrén ötletet is, ami tökéletesen passzolt a hangomhoz és akkor már nagy kő esett le a szívemről, hogy ez bizony jó lesz. Ezután felvettem és elküldtem neki az Annás verziót, a kis színekkel és finomságokkal, amire csak annyit írt: pontosan ilyenre gondoltam – tette hozzá.

A klipforgatáskor természetesen találkoztak egymással, de a zene készítése távmunkában zajlott. Ez könnyedén kivitelezhető, hiszen mindkettőjüknek rendelkezésére áll a saját zenei parkja, ahol ez bármikor megvalósítható. Anna egyébként ezt ki is használta külföldiekkel közös projekteknél is, a tavaszi karantén alatt. Arra is rákérdeztünk, a közös zenélés melyik részét élvezte a legjobban.

– A kis vokálok, apróságok hozzátétele volt az egyik legizgalmasabb számomra, mindig ezt szeretem az új dalokban, ettől lesz telített és érdekes a zene. De a klip elkészítése is nagyon szórakoztató volt. Juró igazi humorherold, és jókat ökörködtünk, nem éreztem magam egyáltalán feszélyezve, mintha már a negyedik-ötödik közös videót készítettük volna. Szó szerint egy hullámhosszon vagyunk, ezért könnyű vele dolgozni, nem bánnám, ha lenne még a jövőben hasonló. Tehetséges szövegírónak és előadónak tartom Jurót, így mindenképp újra egy értékes produktum születne. Köszönöm, hogy részese lehettem! – zárta gondolatait Karai Anna.

https://boon.hu/bulvar-celeb/helyi-bulvar-celeb/friss-ropogos-hirek-a-zenemi-haza-tajarol-4688632/?fbclid=IwAR39dsA-jDwvyS-OwNXR99Oct4Q5p0kEV-K9shyF-i04sDx-7DaC7EbOTyo

https://boon.hu/sztarvilag/helyi-sztarvilag/karantenklip-az-inercytol-ketto-lett-maradhat-4229244/?fbclid=IwAR2tg2IP-yQcrmdo3I8eLxwC4lGBSj7pzVMuN8QAA5rk2yiid3SMtjDtOVM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!