Koncertbeszámoló

2020.10.19. 18:30

Fergeteges bulit csapott az öt „boldogságfelügyelő”

Közel hét hónapot várt a miskolci közönség a Mudfield és a Nomad pénteki koncertjére.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Fotó: Duchaj Áron

Egészen máshogy festett még a Rocky azokban az időkben, amikor én voltam egyetemista (nem, azért nem 20 éve volt…). Alaposan meglepődtem, hogy milyen hangulatos szórakozóhely lett belőle, majd azonnal fel is merült a kérdés: miért nincsenek itt gyakrabban koncertek? Főleg ebben a pandémiás helyzetben, sokkal nagyobb a hely, kényelmesen elfért a népes közönség, akik március 21-e óta várták ezt a bulit. Azok, akik nem akartak tömörülni, hátrébb, a megemelt részen mulathattak, ahonnan sokkal jobb a kilátás, leülhettek az asztaloknál, vagy oldalt táncolhattak.

Sajnos a Mudfieldről lemaradtunk, de a beszámolók alapján nagyon hangulatos show-t adtak elő, amit az is bizonyít, hogy sokan inkább miattuk jöttek el, mintsem a Nomad miatt.

Borsodi vér

A barcika és környéki gyökerekkel rendelkező Nomad minden évben igyekszik visszatérni Miskolcra is, hiszen ahogy a zenekar gitárosa, Cicó korábban nyilatkozta a BOON-nak: részéről különösen nagy a kötődés a városhoz, hiszen itt végezte tanulmányait és ifjú éveit is itt töltötte.

A hangulat fergeteges volt, rengetegen várták ezt a koncertet, sőt, nem csak a helyi rajongók lepték el a Rockyt, hanem még az ország másik végéből, Sárvárról is érkeztek rajongók. A jól ismert és szeretett dalok mellett több új dal is elhangzott Kilépő című, legújabb albumukról, lévén lemezbemutató koncertnek szánták a bulit.

Jót tett a plusz gitár

Az ötös felállás minden kétséget kizáróan remek döntés volt. A dalok sokkal teltebben, húzósabban szólalnak meg, a csapatdinamikának is jót tett a plusz gitáros érkezése, igaz a viszonylag kis színpadon csak az összenevetéseket csíphettük el. Ebből viszont lejött, hogy Kovács Ádám gond nélkül és gyorsan beilleszkedett a bandába. Marci pedig, ha szabad mondanom, egyre jobb énekessé válik – mint a jó bor, érik a hangja és az előadásmódja is.

Aki esetleg lemaradt a pénteki buliról, az pótolhatja Nomad-éhségét december 23-án Kazincbarcikán, a fiúk már hagyományosnak számító karácsonyi koncertjén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!