Koncertajánló

2020.02.12. 17:00

A régi Vianos bulik hangulatát hozzák el a Collinsba

Pénteken a Collinsban lép fel a miskolci kötődésű Jazztelen zenekar.

Bukovenszki-Nagy Eszter

Forrás: A zenekar fotója

Fotó: BENCE.BARSONY

„Dallamos blues-rock, táncolható slágerek, hatalmas szájharmonikázás, virtuóz gitárszólók, eszement dobolás: Bűdi Szilárd énekes-dalszerző, basszusgitáros, szájharmonikás, Géczy Viktor gitáros és Kottler Ákos dobos úgy idézi meg a klasszikus rock életérzést, hogy közben nem egy retró buliban érzi magát az ember. A power trió friss, energikus és lendületes, mint egy jó kávé a reggeli ébredés után.” Így mutatta be magát egy korábbi cikkben a Jazztelen zenekar. De hogy mégis mire készüljön, aki pénteken nem akar otthon ülni? A banda énekes-gitáros-szájharmonikás-frontembere, Bűdi Szilárd Szili mesélt nekünk, aki egyébként műsorvezető is.

Hazajönnek

– Miivel miskolciak vagyunk, mindig nagyon várjuk azokat a pillanatokat, amikor hazajöhetünk és hazai közönség előtt léphetünk fel. Legutóbb két éve a Kocsonyafesztivál alkalmával Tátrai Tibusszal jártunk Miskolcon, akkor nagyon sokan voltak a koncerten – meséli Szili. – A saját dalaink mellett hozunk néhány ismert slágert is a műfaj nagyjaitól: Jimi Hendrixet és Hobót is hallhat majd a közönség, hogy képbe kerüljenek. Könnyebb úgy egy viszonylag ismeretlen zenekart megismertetni, ha feldolgozásokat is játszunk, ezzel igyekszünk megkönnyíteni a hallgatóság dolgát. Sőt, egy kis meglepetéssel is készülünk, Viktorral régen volt egy közös zenekarunk, a Lóg a ritmus. Az egyik dalunkat hozzuk el, reméljük van, aki még emlékszik rá – tette hozzá.

Decemberben új klipet is forgatott a zenekar Törőcsik Franciska főszerepével.

– A dal az agyonhajszolt emberek hétvégi dala lett, röviden összefoglalva. Egy bizonyos kor felett az ember rájön, hogy mennyire fontos a tartalmas időtöltés a családdal, nem csak a telefonba meredve létezés. Ezzel a dallal erre próbáljuk felhívni a figyelmet, hogy a vasárnap az legyen a nyugalomé, a beszélgetéseké, az együtt töltött időé – mesélt a klipről Szili.

És hogy mi várható még a két órás műsor alatt?

– A régi Vianos blues koncertek hangulatát szeretnék visszaadni, azok nagyon jó bulik voltak! – ígéri az énekes.

Aki járt ezekre a koncertekre, az azért, aki nem, az meg azért menjen el pénteken a Collinsba a Jazztelen koncertjére, mert azok a bulik tényleg állati jók voltak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!