Miskolc

2019.11.07. 15:30

Jön Little G és zenekara

November 16-án lép fel Görömbölyön a Little G Weevil Acoustic Band.

Szaniszló Bálint

A nemzetközi blues­életben is ismert és elismert énekes-gitáros évekig élt és koncertezett Amerikában. Nemrég hazatelepült, de külföldi fellépései a magyarországiakkal párhuzamosan futnak. A Görömbölyi Művelődési Házba egy ritkán látható felállással érkezik november 16-án este 7 órakor: ez a Little G Weevil Acoustic Band.

Dobosként kezdte

Little G Weevil dobosként kezdte, majd 17 évesen fordult érdeklődése a gitár felé. John Lee Hooker (amerikai bluesénekes) zenéje hatására kezdett bluest játszani. Olyan legendás zenészek voltak hatással rá, mint Lightnin’ Hopkins, B. B. King és Chuck Berry. 1996-ban alapította első zenekarát, majd 1998-ban tűnt fel a Spo-Dee-O-Dee formációban, akikkel évekig járta Európát. 2001-ben megalapította saját együttesét, a Pure Bluest. A 2004-ben One címmel kiadott albuma bekerült Dömötör Endre szerkesztésével, 15 zenei újságíró közreműködésével összeállított „303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz” című kötetbe is.

Magyarországon blueszenészként dolgozott, minden idejét a műfajnak szentelte, de úgy ítélte meg, stílusa kiteljesedéséhez szükséges a kitekintés. 2004 szeptemberében a műfaj őshazájába, az Egyesült Államokba költözött, ahol amellett hogy kezdetben civil munkákkal kereste a kenyerét, rendszeresen járt meghallgatásokra

Még 2005-ben első európai blueszenészként egyéves szerződést írt alá a memphisi legendás Beale Streeten található Blues City Caféban.

Különösen nagy sikereket aratott az afroamerikai énekesnővel, Louisiana Mojo Queennel közös formációjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!