Buli van!

2019.08.29. 19:00

Érdemes rápörögni az augusztus végi bulikra Borsodban

Kíváncsi vagy, milyen bulikkal és koncertekkel várnak az elkövetkező időszakban Miskolcon és környékén? Íme néhány remek program a következő néhány napra, amelyekből a zenei partik, koncertek sem maradhatnak ki...

Augusztus 30., péntek

19.30 A Kelet Brass Band show-műsora az erdőbényei sportpályán

A II. Erdőbényei Aszúünnep programja

Újraértelmezve a fúvószene fogalmát, a Kelet Brass Band 2016 februárjában alakult képzett zenészekből Kelet-Magyarországon. A zenekar megnyerte a 2017-es, VI. Ceglédi Utcazene Fesztivál első díját és a közönségdíjat is. 2018 májusában I. helyezést és különdíjat értek el a Tokaji Utcazene Fesztiválon, majd 2018 júniusában szintén megnyerték a közönségdíjat és a szakmai zsűri díját az Egri Utcazenészek Versenyén. A nyolc főből álló formáció mai modern slágereket és ismert örökzöldeket szólaltat meg rézfúvós hangszereken, dobszerelésen, énekkel, megafonon. A látványosság és a jó hangulat garantált.

21.00 Zanzibar élő koncert az erdőbényei sportpályán

A II. Erdőbényei Aszúünnep programja

A Zanzibar egy magyar pop-rock­ együttes. 1999. január 2-án alakult meg három másik ceglédi együttes – az Artéria, a Space Box és a Fear of Silence – néhány tagjából (Sidlovics Gábor József [Sidi], Nagy Gábor [Gabszi], Steklács Miklós [MikC] és Kovács András Donát [Doni]), akkor még énekest keresve. 1999. január 1-jén az akkor még rendőrként dolgozó Terecskei Rita igazoltatta a szilveszteri buliból hazatartó autó utasait, Sidit, Gabszit, MikC-t és Donit. Rita elengedte a fiúkat, ezért (akkor persze még csak viccből) énekesnőjükké fogadták. (Ezt a sztorit csak kitalálták a zenészek.)Másnap este egy ceglédi szórakozóhelyen Sidi és Gabszi meglátta Ritát, miközben pótszilveszterezett barátnőivel, és egy Janis Joplin-dalt énekelt. Ekkor a fiúk úgy döntöttek, hogy Ritát tényleg felkérik arra, hogy a Zanzibár énekesnője legyen. Kapott egy Kimnowak-kazettát, amiről két számot kellett megtanulnia másnapra. Január 2-án a mai öt tag elkezdte egy ceglédi próbateremben az első dalok gyakorlását. Az együttes nevét Sidi bátyja ajánlotta a figyelmükbe, pontosabban Vámos Miklós Bár című könyvét, amiben szó esik egy két világháború között létezett Zanzibár nevű budapesti szórakozóhelyről, ahová zenészek, színészek, bohém figurák jártak szórakozni. Valamint szó esik Zanzibár szigetéről is, ahol jellemző a napsütés, a vidámkodás. Ezért volt szimpatikus számukra ez a név, és persze azért is, mert jól cseng.

Augusztus 31., szombat

20.00 A Pokolgép együttes koncertje a bükkábrányi sportpályán

A 69. Bányásznap programja

A Pokolgép az 1980-as évek elején alakult magyar heavy metal együttes. Nevükhöz köthető az első magyar heavy metal album, az 1986-ban megjelent Totális metál. A Kukovecz Gábor gitáros és Paksi Endre basszusgitáros által alapított zenekar Kalapács József énekessel az évtized második felében a legnépszerűbb heavy metal együttes volt Magyarországon. A klasszikus felállású Pokolgépből 1990-ben vált ki Kalapács és a gitáros Nagyfi László, hogy megalakítsák az Omen zenekart. Az új frontember Rudán Joe lett, akivel két újabb stúdióalbumot készített a Pokolgép, majd a fokozatos ellehetetlenülés következtében végül 1994-ben feloszlottak. A Kukovecz és Rudán körül újjászerveződött zenekar 1999-ben tért vissza. Az újra megerősödő hazai heavy metal színtéren a Pokolgép is megtalálta a helyét. Azóta is rendszeresen készítenek albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Húsz év után, 2010 tavaszán távozott az együttesből Rudán Joe énekes, utódja Tóth Attila lett.

20.00 Margaret Island-koncert a Tokaji Fesztiválkatlanban

A Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint alapította Margaret Island az egyik legsikeresebb zenekar a hazai könnyűzenei palettán.

Az elmúlt évek igen mozgalmasak voltak a zenekar életében: többször zenéltek külföldön, JumoDaddyvel és Felcser Mátéval közreműködésben, ők írták az EFOTT-himnuszt, számos daluk – Hóvirág, Engedd, hogy szabad legyek stb. – heteken át volt listavezető a Petőfi rádió toplistáján. Egyszer volt című aranylemezük, illetve Bakancslista c. második albumuk után 2018 szeptemberében kiadták harmadik nagylemezüket, melyen olyan előadók működtek közre, mint JumoDaddy, Monkeyneck, Áron Andris „Apey”, valamint Hujber Szabolcs dalszövegíró és Kemény Zsófi slammer-költő, de helyet kapott egy Gerendás Péter–Bródy János dalfeldolgozás is. A könnyed, pozitív és elgondolkodtató üzenetekkel tűzdelt popzenét játszó zenekar az akusztikus folk-poptól indulva új lemezén újfajta hangzásokkal, új hangszerekkel is kísérletezik. 2018-ban Lábas Vikit, Füstös Bálintot és Törőcsik Kristófot a Margaret Island szerzőközösségeként Junior Artisjus Díjjal tüntették ki, mely a hazai zenei élet egyik legkomolyabb szakmai elismerése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!