Súlyemelő-vb

2019.09.22. 23:00

A MACS kérte Magát Krisztina versenyzési jogának felfüggesztését

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére, de Magát Krisztina nem tartott a társaival.

Izvorani, 2018. prilis 1. Magt Krisztina a ni 90 kilogrammos slycsoport szaktsnak dntjben a bukaresti slyemel Eurpa-bajnoksgon, a Bukaresttl 40 kilomterre, szakra lev Izvorani teleplsen 2018. prilis 1-jn. (MTI/EPA/ Robert Ghement)

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Robert Ghement

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a thaiföldi súlyemelő-világbajnokságra a hazai sportági szövetség elnöke szerint.

„Ha jól emlékszem, csütörtökön kaptuk meg a levelet, de szerdán felhívott Tiszeker Ágnes, és kérte, hogy Magát Krisztina ne utazzon el a világbajnokságra, függesszük fel a versenyzési jogát” – mondta Dobos Imre a nemzetisport.hu-nak arra a felvetésre, hogy a szövetség kapott-e tájékoztatást egy esetleges doppingvétséget illetően a MACS részéről.

Az elnök kitért rá: Tiszeker Ágnes, a MACS ügyvezető igazgatója azt mondta neki, hogy

nincs megalapozott doppingvétség,

majd Dobos Imre hozzátette,

„a biológiai útlevél adatai kapcsán vetődtek fel kérdések”.

A magyar csapat szombaton érkezett meg Pattayába, a világbajnokság helyszínére Magát Krisztina nélkül.

„Fogalmam sincs, mi történhetett, megsérült vagy más a gond, hiszen megvolt a repülőjegye is, és velünk együtt kellett volna eljönnie Budapestről – mondta az MTI érdeklődésére a válogatott szövetségi kapitánya, Gyurkovics Ferenc. – ”Nekem nem jelezte, hogy mi az oka otthon maradásának.„

Dobos az nso.hu-nak azt mondta, a szövetségi kapitány tényleg nem tudott a távolmaradás okáról, ”ő Pattayában szembesült a tényekkel„.

A 30 éves Magát doppingeltiltását követően újrakezdte a versenyzést, és a 2018-as Európa-bajnokságon plusz 90 kilogrammban ezüstérmes volt, a világbajnokságon pedig 12. lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!