támogatás

2021.01.26. 09:55

Pályázatot hirdet alkotók, könyv- és folyóirat-kiadók támogatására az MMA

Nyílt pályázatot hirdet alkotók és előadóművészek támogatására, valamint könyv- és folyóirat-kiadók terveinek megvalósítására, támogatására a Magyar Művészeti Akadémia (MMA). A támogatási igények február 23-ig nyújthatók be.

Az MMA hétfői közleménye szerint a koronavírus-világjárvány kulturális, művészeti szférát érintő hatásának enyhítésére – kormányhatározat alapján – hirdetnek nyílt pályázatot természetes személyek részére művészeti tevékenységük támogatására. A pályázatra – amelynek kódja MMA-21-MH750 – 750 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. A pályázók 100 ezer és 500 ezer forint közötti, vissza nem térítendő, utófinanszírozott támogatásban részesülhetnek.

Az MMA szintén nyílt pályázatot hirdet kulturális, művészeti területen működő, könyv- és folyóirat-kiadói tevékenységet folytató gazdálkodó szervezetek támogatására. Erre a pályázatra – amelynek kódja MMA-21-KF500 – összesen 500 millió forint áll rendelkezésre. Az elnyerhető támogatás összege 10 millió forinttól 30 millió forintig terjed.

A támogatás folyósítása a támogatói okirat hatályba lépését követő 15 napon belül, előfinanszírozás formájában történik. A támogatási igény az MMA pályázati rendszerén keresztül (http://tamogatas.mma.hu/Login) 2021. január 25. és 2021. február 23. között nyújtható be.

Mindkét pályázat részletes tudnivalói megismerhetők az MMA hivatalos honlapjáról. A pályázatokkal kapcsolatban további információk a [email protected] e-mail-címen kérhetők – olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!