Hagyomány

2020.12.31. 14:07

Haydn-hangversennyel köszöntik az új évet a Müpában

A hagyományok szerint Haydn-hangversennyel köszöntik az új esztendőt a Müpában, ahol január első napján ezúttal is a zeneszerző ikonikus alkotása, A teremtés csendül fel – közölte a Müpa csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

Ez alkalommal Farkas Róbert dirigálja a Magyar Állami Operaház Zenekarát és a Magyar Rádió Énekkarát, míg szólistaként Baráth Emőke, David Fischer és Sebestyén Miklós lép színpadra a produkcióban.

A tájékoztatás szerint a nézők a Müpa Home Live közvetítéssorozatnak köszönhetően élőben, online kísérhetik figyelemmel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben rendezett koncertet.

Mint írják, a Müpa évindító koncertjének sajátossága, hogy minden évben más énekesek, zenekarok és kórusok tolmácsolásában csodálkozhat rá a közönség Joseph Haydn művének újabb és újabb mozzanataira és megkapó részleteire.

„A napokban egy sok szempontból rendhagyó, számos kihívást tartogató évet hagyunk magunk mögött, így most minden eddiginél lényegesebb, hogy az új esztendőt derűsen, reménnyel telve, bizakodva indítsuk. Ebben segíthet a Müpa sok évre visszanyúló tradíciója, az újévi Haydn-hangverseny, amelyen a zeneszerző grandiózus alkotásából, a megzenésített genezistörténetből meríthetünk erőt az előttünk álló időszakra”

írják.

Haydn ikonikus alkotása a bibliai eredetű, de van Swieten báró által írt szöveggel hallható majd. A közlemény szerint a pandémia miatti korlátozások idén nem teszik lehetővé, hogy a hagyományokhoz híven Fischer Ádám vezényelje a hangversenyt.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!