világszínvonal

2019.08.21. 09:08

Újabb öt évig a Szépművészeti Múzeum élén Baán László

Újabb öt évre, 2024. november 30-áig, Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum jelenlegi főigazgatóját bízta meg az intézmény vezetésével Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a főigazgatói álláshelyére kiírt pályázat eredményes lezárulta után – közölte az intézmény szerdán.

Budapest, 2019. február 19. Baán László fõigazgató beszél a Szépmûvészeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 19-én. Anthonis Van Dyck (1599-1641) flamand festõ Stuart Mária Henrietta hercegnõt ábrázoló portréjával gyarapodott a múzeum gyûjteménye; az intézmény utóbbi száz évének legnagyobb, 2,1 milliárd forint értékû mûtárgybeszerzése a magyar kormány támogatásával valósult meg. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Baán László 2004 óta vezeti a Szépművészeti Múzeumot, ezen időszakban az intézmény a leglátogatottabb magyar múzeummá vált. Vezetése alatt számos, nemzetközileg is rangos nagykiállításnak adott otthont a Szépművészeti Múzeum.

A közlemény szerint az újraegyesített Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria kiállítási terveiben az elkövetkező években is nagy érdeklődésre számot tartó tárlatok szerepelnek: egy egyiptomi fáraósír feltárását bemutató kiállítástól El Grecón, az angol preraffaelitákon és Matisse-on át Gulácsyig.

2023-ra a Liget Budapest projekt keretében elkészül az Új Nemzeti Galéria világszínvonalú épülete, amely a legkorszerűbb bemutatási körülményeket fogja biztosítani az újraegyesített intézmény 19-20. századi és kortárs, magyar és nemzetközi anyagának – tudatták.

Borítókép: Baán László főigazgató beszél a Szépművészeti Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2019. február 19-én.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!