Hét világra szólva

2019.05.23. 14:28

A Bábok éjszakájával várja a gyerekeket a Holnemvolt Vár

A vár látogatói a magyar állatmeséket felelevenítő játszóházat, a Hetedhét Palotát is kipróbálhatják.

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Péntek este rendezik meg a Bábok éjszakája elnevezésű programot a Holnemvolt Várban, a Fővárosi Állat- és Növénykert tavaly megnyílt játszóparkjában, ahol változatos programokkal, a bábművészet különböző műfajait képviselő előadásokkal és kézműves bábkészítéssel is várják a családokat.

A Ziránó Színház Babszem Jankó izgalmas, néha abszurd kalandjait varázsolja a publikum elé, Sarkadi Bence világjáró bábművész marionett előadásával készül az estére, de Bandi bá' Papírszínháza és Pályi János Vitéz László bábjátéka is vidám perceket ígér a közönségnek

- áll az Állatkert csütörtöki közleményében.

A programra ellátogató családok Süsü, a sárkány mellett találkozhatnak gólyalábas zsonglőrökkel, de a Holnemvolt Vár többszintes, a magyar állatmeséket felelevenítő játszóházát, a Hetedhét Palotát is kipróbálhatják. Emellett lesznek bábkészítő kézműves foglalkozások, népi játékok, arcfestés, de tevegelés és lovagoltatás is.

A Schäftner-féle körhinta mellett tutaj, kisvasút és a Varázspadlás is várja a gyerekeket, a Mesterségek udvarán pedig számos népi foglalkozással lehet megismerkedni.

A Holnemvolt Vár ezen a napon 17 óráig tart nyitva, a Bábok éjszakájára érkezőket 18 órától várják.

 

Borítókép:

Sarkadi Bence marionett előadása a Fõvárosi Állat- és Növénykert családi szabadidőparkjában, az egykori Vidámpark területén működő Holnemvolt Parkban 2015. május 29-én este.

MTI Fotó: Kovás Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!