Esélyük sem volt...

2022.09.06. 06:25

Megszólalt a kunfehértói vonatbaleset egyik áldozatának testvére: „Becsületes, dolgozó emberek voltak”

Tragikus véget ért hét fiatal élete hétfő kora reggel Kunfehértónál. Egy személygépkocsival igyekeztek dolgozni, de egy vasúti átjáróban a sínekre hajtottak. Az autóban mindenki meghalt.

Forrás: baon.hu

Fotó: Donka Ferenc

Megtörten nyilatkozott a Borsnak annak a férfinak a bátyja, aki a balesetet szenvedett személygépkocsiban utazott a feleségével és a fiával együtt.

„Becsületes, dolgozó romák voltak. Napszámosmunkát vállaltak egy helyi gazdánál, hogy jusson ételre, cipőre”

– zokogta Attila, és hozzátette: egy hete látta utoljára a fivérét.

„Mindig voltak újabb és újabb céljai. Szeretett volna előbbre jutni az életben, de most virrasztanunk kell a szeretteinkért. Nem is fér a fejembe ez az egész” – mondta a férfi.

Az öcsémnek és a szeretteinek még élniük kellene, de most hamarosan eltemetjük őket. Ezt hozta a sors kegyetlensége. Most az ő házukban gyűltünk össze, nagyon sok rokon fog eljönni a napokban. Illő módon, roma szokás szerint virrasztunk a temetésig. Közben élelemmel is meg kell kínálni a vendégeket, mert így illik. Legalább 150-en leszünk

 – magyarázta Attila, és hozzátette: a szeretteiket földbe ásott kriptában fogják eltemetni, aminek sajátos tradíciója van. 

Fotó: Baon - Felismerhetetlenségig összeroncsolódott a napszámosokat szállító autó

A föld nem érheti a koporsót, azért a sírhelyet kibetonozzuk. Hogy miből telik minderre, azt még nem tudjuk, de mindenképpen össze kell szednünk a pénzt becsülettel, mert így kívánja a tisztesség. Imádkozunk Istenhez, hogy a testvérem és szerettei békére leljenek

 – mondta még a fivér a Borsnak.

Az autó utasai szüretelni indultak. A családban három gyerek maradt árván. Az autóban összesen heten utaztak. Közülük senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!