Lassan pont kerül az ügy végére

2022.03.02. 11:13

Össztűz zúdult a bíróságon VV Fanni elrablójára

Az ügyészség egy magasan képzett nyomozót hívott tanúnak, akinek a szakvéleménye szerint a vádlottnak mindenképpen ott kellett lennie a Duna-parton, ahol Fanni holttestét eredménytelenül keresték.

Izzasztó órákat kellett elviselnie B. Lászlónak, aki kedden délután utoljára szólalhatott fel a Fővárosi Főügyészségen abban a gyilkossági ügyben, amelynek ő a vádlottja. A 2017-es gyilkossági ügy végére hamarosan pont kerül, ezen a tárgyaláson volt utoljára lehetősége a vádlottnak arra, hogy a saját védelmében felszólaljon. A férfi élt is a lehetőséggel, igyekezett a több ezer oldalas tárgyalási jegyzőkönyvben található leírtakat újra értelmezni, több ponton hibákat találni a szakértők által leadott szakértői véleményekben, sőt kifogást emelt az ügyben szintén nyomozó FBI nyomozati eredményével kapcsolatban is.

A március elsejei tárgyaláson az ügyészség egy, a digitális világban magasan képzett nyomozót idézett be tanúnak, aki készséggel válaszolt a vádlott kérdéseire, igaz, B. László nem azokat a válaszokat kapta, amiket hallani szeretett volna.

László az ügy kirobbanása óta azt állítja, hogy nem járt Szalkszentmártonnál a Duna-parton (ahol Fanni holttestét keresték az FBI nyomozása után a nyomozók), hiába látni a köztéri kamerákon egy olyan autót, amellyel akkor közlekedett. 

Kezdetektől tagadja, hogy bűnös... Forrás: Bors

A férfi tartja magát ahhoz, hogy ő a telefonjával a folyó másik oldalán volt, így szerinte véletlenül jelentkezett fel azokra az átjátszótornyokra a készülék.

– Hat méteren belül meg tudták határozni a szakértők, hogy melyik cellára jelentkezett fel a mobiltelefon. Ez azt jelenti, hogy ha a vádlott telefonját a Szalkszentmárton melletti bekötőúton érzékelte a szolgáltatója, akkor az a telefon biztosan ott volt a helyszínen

 – mondta szigorú hangon a tanú, aki hozzátette: – Ez nem elméleti síkon lett kitalálva, ezt kimértük. A mobiltelefon-forgalmazások, ami a gyanúsított telefonján volt, rövid időn belül két telefoncellát használt. A vádlott készüléke egyértelműen feljelentkezett 2G-re Szalkszentmárton mellett. A 2G kis kiterjedésű cellára kitalált rendszer, szűk területet fed, nem lehetséges, hogy valaki telefonja messziről onnan venné a vételt.

 

A szakértő gyakorlatilag ezzel kimondta: Fanni elrablója legalább egy dologban nem mondott igazat a bíróságon. Persze ez csupán a szakértő véleménye, a bíróság hatásköre eldönteni, hogy kinek ad igazat ebben a kérdésben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!