Megdöbbentő

2022.03.22. 09:41

Elképesztő fejlemény: a Karib-tengernél foglalt szállást VV Fanni elrablója

Eljött az idő: kedden a vádbeszédet, csütörtökön pedig a védelmet hallgatja meg a bíróság, négy év után végre pont kerül a rejtélyes gyilkossági ügy végére. Bár ítélethirdetés csak április 29-én lesz, B. Lászlót már csütörtökön fogdába vihetik.

Sok-sok kérdésre még mindig nincs és lehet, hogy sosem lesz válasz az ország bűnügyi történetének egyik legfurcsább gyilkossági ügyében, van viszont számos közvetett bizonyíték, amely mind arra mutat, hogy B. László hathatós közreműködésével tűnt el örökre Novozánszki Fanni. 

Életszerűtlen a védekezése 

A fiatal lány az eltűnése előtt a saját lakásán találkozott a gyanúsítottal, kamerák felvételei árulkodnak arról, hogy Fannit védekezésre képtelen állapotban, a karjában viszi a garázson át egy bérelt autóig. A kocsiban nagy mennyiségű vért találtak, Fanni DNS-ét B. László siófoki lakásában és egy hosszú kötél szálai között is megtalálták, az FBI nyomozói pedig hatméteres pontossággal bemérték azt a Duna-parti helyszínt, ahol a gyanú szerint a férfi megszabadult a holttesttől. 

B. László a per első percétől kezdve kategorikusan tagadja, hogy kioltotta volna a lány életét, de hogy a sokszor életszerűtlen védekezése meggyőzi-e végül a bíróságot, hamarosan kiderül. 

A vádbeszédre március 22-én, a védőbeszédre pedig március 24-én kerül sor a Fővárosi Törvényszéken, ahonnan dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője szerint jó lenne, ha már ki sem jönne az elkövetkezendő évtizedekben a gyanúsított. 

Fotó: Bors

Harminc évet kaphat 

B. László kétféle ítéletre számíthat: vagy felmentik, vagy harminc évet kap, köztes megoldás nincs– mondta a Borsnak az ügyvéd. – A perbeszédeket követően – volt már erre példa (a Debreceni Ítélőtábla 18 év fegyházbüntetésre ítélte a borsodnádasdi gyilkos néven elhíresült B. Rolandot, akit már a perbeszédek után őrizetbe vettek, nehogy az ítélethirdetésről megszökjön) – elképzelhető, hogy a gyanúsítottat a bíróság letartóztatásba helyezi annak érdekében, hogy a majd egy hónappal későbbi, április 29-i ítélethirdetésen mindenképpen megjelenjen. Akinek harmincéves börtönbüntetés néz ki, bizony hajlamos lehet olyan döntést hozni, hogy nem jelenik meg az ítélethirdetéskor, hanem inkább egy másik országban próbál új életet kezdeni. Megnyugtató lenne, ha B. László már az ítélethirdetésig is letartóztatásban lenne, vagyis be kellene zárni, nehogy megszökjön – magyarázta dr. Lichy, majd így folytatta:
 

Szállodafoglalása volt, szökni akart 

B. Lászlóról a nyomozás során kiderült, hogy Fanni eltűnése után nemcsak rákeresett arra, hogy honnan nincs kiadatás, de a Booking szállásközvetítő oldalon le is foglalt 30 napra szállást Belize Cityben és egy San Pedro nevű városban is, amely szintén Belize területén fekszik.Vagyis készült arra, hogy felszívódik a hazai hatóságok elől. A 30-35 év olyan komoly büntetés, hogy az elítéltnek inkább megéri menekülni, semmint élete hátralévő részében rácsok mögött ülni.

 

Több hazai ismert ember is lelépett már a bíróságról 

* 1999-ben Ambrus Attila az előzetesből, a Gyorskocsi utcából lépett meg. A 27-szeres fegyveres rablással gyanúsított sportoló hat méter magasból ugrott a járdára…

Három hónap múlva, lakossági bejelentés alapján kapták el Budapesten, egy zuglói lakásban. 
 

* 2008-ban megszökött az ítélethirdetésről Farkas Károly, később testvére, Farkas Péter is, mindketten kisétáltak a bíróságról. Őket kábítószer-kereskedelemmel vádolták. Egy évvel később, Spanyolországban, Andorrában tartóztatták le egy hotelben. 
 

* Az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kuratóriumi elnökét, Földesi-Szabó Lászlót hét évre ítélték csempészésért és sikkasztásért 2010-ben. Az ítélethirdetés előtt kisétált a bíróságról. Egy évvel később kapták el, Kőbányán bujkált egy panellakásban. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában