gazdasági jog

2021.11.19. 10:24

Megalakult a Koncessziós Tanács

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságáról szóló törvény értelmében megalakult a Koncessziós Tanács, amely első ülését csütörtökön tartotta.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága keretében működő Koncessziós Tanács feladata az egységes állami koncessziós joggyakorlat kialakítása, továbbá a koncesszióra vonatkozó jogszabályok alkalmazását elősegítendő ajánlások, iránymutatások, közlemények, tájékoztatók kiadása és útmutatók készítése. A Tanács úgy határozott, hogy

tevékenysége első lépéseként a korábbi koncessziós szerződéskötési gyakorlatokat fogja értékelni.

A hattagú Tanács elnöke dr. Biró Marcell, az alakuló ülés során megválasztott alelnöke Rigó Csaba Balázs, tagjai dr. Murányi Ernő, dr. Kovács László, dr. Nagy László és Gonda Bence.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága 2021. október 1. napjával jött létre azzal a céllal, hogy kiszámítható szabályozási és működési környezetet teremtsen egyes nemzetgazdasági szempontból kiemelt ágazatok számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában