Járvány

2021.04.19. 13:21

Rekordszintű volt az áruforgalom a Liszt Ferenc repülőtéren az első negyedévben

Január és március között 39,5 ezer tonna árut kezelt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, ami 19 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest, és a repülőtér történetének legerősebb negyedévét jelenti – közölte a Budapest Airport Zrt. hétfőn.

Budapest, 2020. december 30. Kipakolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó konténert egy repülõgépbõl a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtéren 2020. december 30-án. Megérkezett Magyarországra a koronavírus elleni német-amerikai vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánya, amely 35 ezer egészségügyi dolgozó oltására elegendõ. Az oltóanyagokat tartalmazó konténert a repülõtérrõl egy raktárbázisra szállítják, ahol szortírozzák és továbbítják 21 oltópontra, több fõvárosi és vidéki kórházba. MTI/Kovács Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

Kiemelték:

márciusban 14,9 ezer tonna légiárut regisztráltak, ami a valaha volt legerősebb havi cargo forgalom.

Kossuth József, a Budapest Airport cargo vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy az idén éves szinten – a tavalyi 134,4 ezer tonnával szemben – a 150 ezer tonnát is elérheti a légiáru-forgalom.

A tájékoztatásból kiderül, hogy a vállalat megkezdte a repülőtéri cargo környezet és az 50 millió eurós beruházással 2020-ban átadott BUD Cargo City esetleges további bővítésének előzetes vizsgálatát.

A járvány idején folyamatosan erősödik a Budapest Airport regionális szerepe – mutattak rá, kiemelve, hogy távol-keleti országokból, például Kínából érkező árumennyiség jelentőségét. Felhívták a figyelmet arra, hogy a légi szállítás olyan logisztikai zavarok esetén is megoldást jelenthet, mint például a márciusi fennakadás a Szuezi-csatornában.

A légiáru-szállítás kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben is. Az első negyedévben a több mint 4,5 millió adag védőoltás 85 százaléka légi úton, a budapesti repülőtéren keresztül érkezett az országba

- idézték fel.

Arról is beszámoltak, hogy a Budapest Airport az év elején, nemzetközi útmutatás alapján Magyarországon is megkezdte a CEIV Pharma gyógyszerlogisztikai sztenderd bevezetését.

Borítókép: Kipakolják a koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó konténert egy repülőgépből a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2020. december 30-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!