bővítés

2021.04.13. 11:38

Állami támogatással bővül a Roche budapesti szolgáltatóközpontja

Állami támogatással, 250 új munkahellyel bővül az idén a Roche budapesti szolgáltatóközpontja – jelentette be a beruházás keddi sajtótájékoztatóján Budapesten a külgazdasági és külügyminiszter.

Budapest, 2021. április 13. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Roche Szolgáltató Kft. irodaavató ünnepségén a XIII. kerületi Vésõ utcában 2021. április 13-án. Állami támogatással, 250 új munkahellyel bõvül a cég szolgáltatóközpontja, az új munkavállalók képzési programját 104 millió forint állami támogatás fogja segíteni. MTI/Bruzák Noémi

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Szijjártó Péter közölte, hogy az új munkavállalók képzési programját 104 millió forint állami támogatás fogja segíteni.

Hozzátette, hogy a kormány gyógyszerbeszerzésről is megállapodott a céggel, így napokon belül megérkezhet a koronavírusos betegek kezelésére felhasználható új készítmény.

A Roche gyógyszerét Magyarország a világon az elsők között veti be, segítve a kórházakban fekvő fertőzötteket az életveszély elkerülésében

– tette hozzá.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a Roche a koronavírustól függetlenül is kiemelkedően fontos egészségügyi partner Magyarországon. A cég a magyar betegeket eddig 74 készítménnyel segítette, itteni forgalmának háromnegyedét pedig visszaforgatja, és ezzel hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország a gyógyszerészeti kutatások élvonalában lehessen.

A gyógyszeripar termelési értéke belföldön 7 százalékkal ugrott meg, a kivitel pedig ennél is nagyobb mértékben, 12 százalékkal nőtt tavaly.

A magyar gyógyszeripar termékei 136 országba jutottak el, az ország világviszonylatban a 19. legnagyobb gyógyszerexportőr – emelte ki a tárcavezető.

A Roche Szolgáltató Kft. ügyvezetője szerint a magyar szaktudás elismerésének tekinthető a bővítés. Martin Kikstein közölte, hogy a 2006-ban létrejött budapesti központ majdnem 1500 munkavállalója 60 országot szolgál ki. A Roche a magyar egészségügy partnere szeretne lenni, és elkötelezett az együttműködéssel a belföldi ellátórendszer mellett – hangsúlyozta. Az ügyvezető hozzátette, hogy a Roche tavaly csaknem 370 millió forint értékű életmentő gyógyszert adományozott a Magyarországon ápolt betegek kezelésére.

A Roche világszerte csupán 3 szolgáltató központot tart fönn, ezek közül a budapesti a legnagyobb. Leányvállalatuk, a Roche Szolgáltató Kft. 2018-ban majdnem 10 milliárd forint, 2019-ben több mint 11 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Adózott eredményük 2018-ban 286 millió, tavalyelőtt pedig 194 millió forint forint volt.

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszél a Roche Szolgáltató Kft. irodaavató ünnepségén a XIII. kerületi Véső utcában 2021. április 13-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában