vidékfejlesztési program

2021.04.24. 12:15

A kormány célja a járvány helyzet után is a helyi termelők erősítése

A termelői piacok támogatásával a kormány továbbra is a helyi termelőket szeretné támogatni és a koronavírus által okozott gazdasági károkat enyhíteni – mondta szombaton Üllőn Nagy István agrárminiszter.

Üllõ, 2021. április 24. Nagy István agrárminiszter egy méhésszel beszélget az új üllõi piac átadásán 2021. április 24-én. A piac csaknem 500 millió forintból valósult meg, 150 millió forintos állami támogatással. MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Nagy István az üllői piac ünnepélyes átadóján arról beszélt, hogy a kormány 2012-ben a helyi gazdaságok élénkítésre vezette be a termelői piac fogalmát és támogatta a piacok kialakítását, így 2020-ra csaknem a háromszorosára emelkedett a piacok száma. 2012-ben 117, míg tavaly év végén már 324 termelői piac működött az országban – tette hozzá.

Közölte,

a helyi termelői piacok fejlődéséhez hatékonyan hozzájárult a vidékfejlesztési program, amelynek keretében az elmúlt időszakban 165 kérelmező jutott több mint 6 milliárd forint fejlesztési forráshoz.

Elmondta, az Agrárminisztérium tavaly meghirdette az 5,5 milliárd forint keretösszegű, a kistermelők termelési és értékesítési lehetőségeinek stabilizálását szolgáló új beruházási pályázati csomagját, amely keretet adott a helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális és eszközfejlesztési pályázati felhívásának. A pályázatok célja a koronavírus-járvány gazdasági kárainak enyhítése és a helyi gazdaságok, termelők további erősítése.

A piacátadó ünnepségen jelen volt Szűcs Lajos (Fidesz) a térség országgyűlési képviselője és Kissné Szabó Katalin, Üllő polgármestere. A piac csaknem 500 millió forintból valósult meg, 150 millió forintos állami támogatással.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter egy méhésszel beszélget az új üllői piac átadásán 2021. április 24-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában