Járvány

2020.11.15. 07:18

A járvány ellenére is a munkaalapú társadalom kiépítése a cél

Magyarország tetemes hátrányt dolgozott le a 2010-es kormányválság óta a foglalkoztatottság növelésében, amelyet a járvány átmenetileg megszakított, ugyanakkor a kormánynak továbbra is az egyik legfontosabb célja, hogy folytassa a munkaalapú társadalom kiépítését – fogalmazott Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint a tárcavezető felidézte:

2010-ben a 20 és 64 év közöttiek foglalkoztatási szintje mindössze 60 százalékos volt,

ezzel jelentősen elmaradt az Európai Unió átlagától. Erről az uniós összevetésben kimondottan alacsony foglalkoztatási szintről hatalmas elmozdulás történt:

a vírusválság előtti időszakban a magyarországi foglalkoztatottsági szint már meghaladta a 75 százalékot.

Palkovics László kiemelte: a kormány továbbra is elkötelezett a munkahelyteremtés mellett – írja a Magyar Nemzet.

Cél, hogy az aktív korúak 80 százaléka dolgozzon.

A 80 százalékos foglalkoztatottság eléréséhez a kormány külső piaci szakértők bevonásával folytatja a munkát – emelte ki Palkovics László.

A célok elérése érdekében az ITM stratégiai partnerségi megállapodást kötött a WHC Személyzeti Szolgáltató Kft.-vel.

A hosszú távú együttműködés célja a foglalkoztatási helyzet javítása, az aktív korúak foglalkoztatási szintjének 80 százalékra emelése, a tartós munkanélküliség megelőzése.

A WHC ennek érdekében tevékenyebben kíván részt venni a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének növelését célzó gazdaságpolitika megvalósításában.

A cég stratégiai HR partnerként folyamatosan tájékoztatja az ITM-et a várható munkahelyteremtő beruházásokról, a munkáltatók által jelzett képzési igényekről, valamint javaslatot tesz a bürokráciacsökkentési és digitalizációs lehetőségekről. Az innovációs tárca közlésében rámutatott:

Magyarország tartós versenyképessége szempontjából meghatározó tényező a munkavállalók magas szintű szakképzettsége, a hazai munkavégzés és életpálya iránti elköteleződése.

A megkezdődő együttműködés kiemelt vállalása, hogy ezt a szemléletet népszerűsítse a foglalkoztatók körében is. Az elképzelések megvalósítása érdekében az ITM és a WHC közös munkacsoportot is létrehoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában