segítség

2019.09.30. 10:46

Varga Mihály: újabb öt megyére terjesztik ki a munkaerőpiaci reformprogramot

A program a tavalyi indítása óta csaknem 40 ezer ember munkához jutását segítette, ami több mint a duplája a bevezetését megelőzően mérteknek.

Nyregyhza, 2019. szeptember 7. Varga Mihly pnzgyminiszter eladst tart az 57. Kzgazdsz-vndorgylsen a Nyregyhzi Egyetemen 2019. szeptember 7-n. MTI/Czegldi Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A pénzügyminiszter elmondta: a szeptember végi kiterjesztéssel újabb öt megyében – Fejérben, Tolnában, Bács-Kiskunban, Komárom-Esztergomban és Pest megyében – kezdődik meg a munkaerő-közvetítést javító program.

„A vállalati kapcsolattartás erősítésével, a munkaerőpiaci szempontból hátrányosabb helyzetű csoportok elhelyezkedésének támogatásával tovább csökkenthető a munkanélküliség” – jelentette ki Varga Mihály.

„Ezt mutatja, hogy a programban érintett megyékben a tartósan álláskeresők száma mellett a munkanélküliségben eltöltött idő is csökkent” – tette hozzá.

A pénzügyminiszter ismertette,

kilenc év alatt kevesebb, mint a harmadára csökkent a munkanélküliek száma Magyarországon, amit már egy éve eredményesen támogat a munkaerőpiaci reformprogram.

„A munkanélküliség további csökkentése érdekében az elkövetkezendő időszakban a program képzési oldalát is be kívánjuk vezetni és a helyi munkaerőigényekhez igazítani. Ezzel célzottan támogatjuk a vállalkozásokat, hogy megfelelően képzett munkaerőt biztosítsunk számukra a rendelkezésre álló közfoglalkoztatottak és álláskeresők köréből” – fogalmazott Varga Mihály.

A cél az, hogy minden embernek legyen munkája Magyarországon, aki képes és akar dolgozni.

„A programnak köszönhetően három százalék alá csökkenhet a munkanélküliség szintje, amivel megvalósulhat a teljes foglalkoztatottság” – tette hozzá a tárcavezető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában