Bulvár-celeb

2023.08.02. 06:05

Szeptembertől ennyivel drágul a lottó

A játékok alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nőni fog.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Peter Ekvall

Szeptembertől az Ötös-, a Hatos-, valamint a Skandináv lottó alapjáték ára és a Joker alapdíja egységesen 50 forinttal emelkedik – közölte a Szerencsejáték Zrt. az MTI-vel.

A közlemény szerint az említett számsorsjátékok alapdíjának változásával párhuzamosan a nyereményösszeg is nőni fog. Az Ötöslottó esetében például átlagosan 17 százalékkal nőnek a nyeremények, míg a fix nyeremények összege a Jokernél csaknem ötödével emelkedik. Ezzel a változással minden játéknál gyorsabban nő majd a halmozódó összeg is, és a korábbinál nagyobb főnyeremények várhatóak.

A játékok fogadási idejéhez igazítottan az első alapdíjváltozás a Skandináv lottót érinti, amelyből augusztus 30-án 21.30-tól már kizárólag az új, 400 forintra módosult alapdíj megfizetésével lehet szelvényt feladni. A változások az Ötöslottóra és a Jokerre szeptember 2-án 20.30-tól, a Hatoslottóra pedig szeptember 3-án 17.00 órától vonatkoznak.

Az első módosított alapdíjjal az augusztusban feladott 5 hetes játékoknál találkozhatnak a fogadók.  

A Kenó, Puttó és Luxor játékok alapdíját a mostani módosítás nem érinti, de áremelés ezeknél is várható – olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!