jókor jártak arra

2021.01.19. 10:18

Csúnya szánkóbaleset sérültjén segítettek a hevesi rendőrök

A szilvásváradi férfi úgy szenvedett balesetet, hogy egy tetőboksz műanyag fedelével szánkózott és felborult egy nem látható földbuckán.

Forrás: police.hu

A bánkúti sípálya környékén közlekedési feladatokat látott el 2021. január 17-én az a két készenléti rendőr, akikhez kora délután egy férfi fordult segítségért. Elmondta, hogy szánkóbalesetben megsérült barátjához mentőt hívott, és arra kérte az egyenruhásokat, hogy amennyiben van rá mód, tudják meg, hol jár a gépkocsi – írja a Bors a police.hu híre alapján.

Miközben a kért információra vártak, a nehéz terepen lévő erdei úton a rendőrök a mínusz tíz fokban földön fekvő sérülthöz mentek.

A szilvásváradi férfi úgy szenvedett balesetet, hogy egy tetőboksz műanyag fedelével szánkózott és felborult egy nem látható földbuckán.

A 46 éves férfit a rendőrök betakarták az autójukban lévő pokrócokkal, télikabátjaikkal, igyekezték melegen tartani.

Amikor a mentők megérkeztek a sípálya parkolójába, rövid idő alatt bizonyossá vált, hogy önerőből nem tudnak eljutni a bajbajutott emberhez. A rendőrök a mentőket és a felszerelést saját autójukkal a helyszínre vitték.

Miután a vákuumágyba fektetett sérültet ellátták, a szánkózáshoz használt műanyag tetőre tették és két önkormányzati rendész segítségével eljuttatták a körülbelül egy kilométerre lévő mentőautóhoz. További ellátásra egy miskolci kórházba szállították.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!