nemcsak beszél róla...

2020.12.14. 05:15

Kétéves kislányt mentett ki egy felborult autóból a rendőrszóvivő

Szabóné Berki Bianka százados, a Pest megyei rendőrség szóvivője mentette ki egy baleset sérültjeit a kocsijukból az M4-es autóúton.

Forrás: police.hu

Legtöbben a tévéből és a rádióból ismerik arcát, hangját. Szabóné Berki Bianka százados a nyilvánosság számára ismeretlen oldalát mutatta 2020. december 12-én kora délután. Szabadidejében szolgálati személygépkocsijával az M0-s autóúton közlekedett, amikor Üllő térségében azt látta, egy autó kacsázni kezd előtte, megcsúszik, majd felborulva landol az árokban. Pillanatok alatt taposta gáz helyett a féket, félreállt, majd utasaival a szerencsétlenül járt autóhoz rohant.

Odaérve gyereksírást hallott, kiderült, egy pici lány utazott a hátsó ülésen, egy férfi a volánnál.

Közben két XVIII. kerületi, szabadidős, a baleset helyszínének közelében megálló rendőrnő is csatlakozott hozzájuk. Hezitálás nélkül kiemelték a csöppséget, majd segítettek kimászni az apukának.

Szabóné Berki Bianka százados
Fotó: police.hu

 

A gyermek és édesapja megnyugtatása, a mentők és a kollégák értesítése gyakorlatilag párhuzamosan történt. Míg a segítségre vártak, igyekeztek a forgalmi helyzetet is kordában tartani.

A baleset következtében a 32 éves apa nem sérült meg, 2 éves kislányát a mentők – elővigyázatosságból – további vizsgálatra kórházba vitték.

A százados nem először segít bajbajutottakon. Földön fekvő emberek köszönték már meg segítő szándékú érdeklődését, de állatokat sem hagy a sorsára. Parancsnoka már meg sem lepődik, amikor a reggeli munkakezdésre amiatt nem tud pontosan megérkezni, mert éppen az autópálya közelében bóklászó őznek, sünnek vagy kóbor kutyusnak intéz mentést.

Egy kislány is utazott a kisodródott autóban
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában